Bolig: Fiskerhus med minimalistisk indretning
Bolig

Bolig: Fiskerhus med minimalistisk indretning

af Iben & Niels Ahlberg 30. januar 2020
Nasta Lock og hendes familie flyttede fra 250 kvadratmeter til et lille fiskerhus fra 1872 ved havnen i Gilleleje. Så de måtte skille sig af med meget – og det er superfedt at bo med færre ting, synes Nasta.
HVEM? Kunstner Nasta Lock og filmfotograf Nicolaj Brüel med deres datter Leica. HVAD? Fiskerhus på 110 m² fra 1872. HVOR? Tæt på havnen i Gilleleje.  

 

3 tip til den luftige naturlige stil

  • Indret med jordfarver, træ, læder og andre naturmaterialer. 
  • Sæt møbler, lamper og kunst i sort og hvid til. 
  • Skab kontraster med hårde materialer som glas og beton – og mal væggene hvide.

Nye vinduer placeret utraditionelt skaber sammenhæng mellem ude og inde. Køkkenbordpladen i denne side af køkkenet er af poleret beton, mens den er af træ i den anden side. Reolen til venstre er fra Swedese.

De tidligere ejere af huset var arkitekter og åbnede stueetagen helt op. De byggede også den skulpturelle trappe i rå beton midt i rummet. Betonen spiller flot op til de mange flader af træ i huset.

Et stort sisaltæppe giver en afslappet stemning i stuen. Sisaltæpper fås for eksempel hos Garant.

Sofaen er fra Eilersen, og de to sofaborde, der egentlig er bogkasser, er fra Søstrene Grene. Safaristolen fås fra ny hos Carl Hansen, gulvlampen er fra Bestlite, og pendlen Helgo M2 fulgte med huset. Det store billede er af Maria Marstrand.

Tip

Sæt hvide og sorte møbler og lamper sammen med gyldne toner. På den måde får du et stramt udtryk, som samtidig virker varmt og naturligt.

Trækasser i forskellige størrelser danner tilsammen en lav reol, der giver liv til rummet. Lampen er fra Bestlite. De sort-hvide billeder er Nastas egne værker.

Skulpturelle rejsefund har fået plads på hylderne i kontoret. Tingene er i samme farveskala, så de klæder hinanden, selv om de kommer mange forskellige steder fra.

Vinduerne i soveværelset er indrammet med zink, så de minder om koøjer. En lille hentydning til husets oprindelse som hjem for en fiskerfamilie. Gulvlampen er fra svenske Pholc. 

Hylder i begge sider af det lille arbejdsværelse giver plads til både kunst, arkivkasser og mapper. Selv her er farveholdningen sort-hvid med træ til. Kontorstolen er fra Fritz Hansen.

Rustfri stål, glas og hvide overflader giver det naturlige træ modspil i badeværelset. 

Træsorten, som er brugt på gulvene og badeværelsets vægge, er amerikansk pitch pine, som er harpiksholdig slidstærkt fyrretræ.