Bolig

Bolig: Enkel og nordisk jul

af Pia Olsen/Living Stories · 1. december 2015
Foto: Frederikke Heiberg
Er du til enkel og nordisk jul? Så kig med indenfor i dette julehjem i Give. Her bor Lisbeth Assenholt, der allierer sig med naturens skatte, når hun pynter op til jul. De rustikke fund fra skoven mixes med arvestykker og kitschede items med glimmer.
Hvem? Lisbeth Assenholt, 43 år, ejer af butikken Bark Interiør og webshoppen Barkshop.dk, sammen med Emil, 14 år, Anna, 16 år, og deres tre katte.   Hvad? Murermestervilla på 150 m² fra 1923 på 600 m² stor grund.   SE OGSÅ: Rå jul - på den hyggelige måde  

Gæster bliver budt velkommen allerede ved indgangspartiet til murermestervillaen her i Give, hvor Lisbeth bor med sine to børn og tre katte. Den hyggelige lænestol i flet er fra Bloomingville, mens skindet er fra Natures Collection.

Lisbeth elsker juletræer, og træet bliver pyntet med arvestykker fra bedsteforældre og hendes moster, mikset med et par nye, lidt mere kitschede julevedhæng fra bl.a. Amsterdam. Spisestuen er indrettet med lyst træ som det foretrukne materiale. Bord og Y-stole fra Carl Hansen & Søn. Over bordet hænger to pendeler fra Snowpuppe.

Fint tableau af en teakkommode, som Lisbeth har fundet hos Artefact, og en cool gulvlampe fra et loppemarked. Bordlampen er fra Muuto, mens Kubusstagen er af By Lassen. Værkerne på væggen er fra LuckyBoySunday og Kristina Dam.

Tapetet har Lisbeth fundet hos Ferm Living. Pendelen og stolen er fra en loppetur. Skind fra Natures Collection. Den flettede kurv rummer Lisbeths hækletøj og er fra Bark Interiør.

Papirklippet har fulgt Lisbeth, siden hun var lille. Uroen kommer frem hvert år og hænger fint i vinduet.

Kig fra køkken-alrummet ind i den hyggelige stue, hvor man skal krydse misteltenen for at få adgang. Sofaen er fra Bolia.com, mens sofabordet er fra Normann Copenhagen. Det runde gulvtæppe er et loppefund.

Den store papirstjerne med lys fra Amsterdam er noget af en eye-catcher, og Lisbeths gæster kommenterer altid på den hyggelige effekt, stjernen har i vinduet. Messingbakken er fra Nur Design.

Glas, træ og blålige nuancer bliver samlet her i et fint stilleben. Bakken er fra Munk Collective, stagen fra Nur Design og vaser fra Lyngby Porcelæn og et loppefund fra Holmegaard. Kuglen er også et loppefund.

Sofabordet er blevet dekoreret med fyrfadsstager fra Normann Copenhagen og et stor træfad fyldt med kogler, sukkulenter og en enkelt sølvtrompet. Billedvæggen består af værker fra Sofie Børsting, Kristina Krogh, Bob Noon og et maleri fundet på loppemarked. Nedenunder en samling puder fra blandt andre LuckyBoySunday og House Doctor, og en broderet pude, Lisbeth har arvet af sin bedstemor. Gulvlampen er et loppefund.

Lisbeths julestil er inspireret af naturen, og hun bruger gerne masser af kogler, lærkegrene og grangrene, som hun finder i skoven. Helt enkelt, nemt og lækkert. Vaser fra Lyngby Porcelæn.

Lisbeth er vild med gamle glaskugler og har en større samling af julekugler, der har været i familien igennem generationer. 

Lisbeth pakker tusindvis af gaver ind via sit arbejde i interiørbutikken Barkshop, og det bliver gjort med kærlighed.

Lisbeth har indrettet sit soveværelse i blå og grønne toner for at skabe et harmonisk og roligt look. Sengegavlen er hjemmelavet, tæppet er fra Hay, og tapetet er fra Retro Villa. Væglampen er fundet hos Eleanor Home, lågkrukken er fra Kähler og lyset fra Meraki.