Bolig

Bolig: Cool stil med dansk design, farver og arvemøbler

af Klix Kommunikation 31. oktober 2017
Foto: Ditte Capion
Når Louise Guldager indretter familiens funkisvilla, går hun ganske enkelt bare efter de ting, hun kan lide, uden at tænke videre over det. Og på en eller anden måde klæder alt, hvad hun vælger, altid hendes uundværlige arvemøbler.
HVEM Louise Guldager, journalist og konsulent, Louises mand, David Guldager, vært på ”Go’morgen Danmark”, og deres børn, Elin på seks år og Elliot på 10 måneder. Louise blogger på Guldlog.dk, og du kan se mere fra hendes hjem på Instagram #guldloghome   HVAD Funkisvilla fra 1950 på 180 m².   HVOR Hellerup.  
  Tips til Louises personlige stil
  • Mix dyrt, billigt, klassisk design og arvemøbler – så bliver din stil din helt egen.
  • Vær ikke bange for at gøre fejlkøb, som ikke passer til indretningen, når du får det hjem. Gør som Louise og sælg det igen på Dba.dk.
  • Hæng moderne print og fotokunst på væggene, hvis du bor med mange arvemøbler – det giver indretningen et nutidigt løft.
  • Med lyse gulve, hvide vægge og en luftig indretning kan du sagtens blande møbler i forskellige træsorter, uden at det kommer til at virke uroligt.

KOM MED INDENFOR I DEN STORE VILLA I GALLERIET HERUNDER

Louises farveglæde ses også i entréen, hvor døren er malet i en skøn grå-blå. Spejlet er et fund fra Søstrene Grene, mens den sjove knage er fra Gubi.

Gulve og vægge er holdt i lyse nuancer, så den smalle og ellers mørke gang både virker lys og luftig

I stuen består møblerne af et mix af design og genbrug, typisk for Louise. Maleriet er af Gitte Dahlgren Korr, teaktræsskænken har hun fundet på Dba.dk, og det runde marmorbord har Louise arvet fra sin mormor. Den skulpturelle væglampe er fra Please Wait to be Seated.

Tip: Er du lidt tilbageholdende med at indrette med kraftige farver, så vælg møbler og gulvtæpper i neutrale toner og sæt kulørte billeder og lamper til.

Køkkenet står, som da parret overtog huset, de har blot sat hvide marmorfliser fra Mosaikhjørnet op på væggen og revet overskabene ned. Hylden er fra Ferm Living.

Tip: Du kan give et sparsomt møbleret rum varme med træstole, en rå murstensvæg – og en brændeovn.

Piet Hein-bordet i mørkt wengétræ stammer fra Louises barndomshjem. Og over bordet hænger en lampe, som tidligere hang over Louises mormors sofabord. Den hedder Cylinder IV, er designet af Jo Hammerborg, og Louise fandt den på Dba.dk. Stole og daybed er fra Ilva. Plakaterne er fra Vissevasse.

Fra spisestuen er der kig ind til stuen med den lilla sofa fra Sofakompagniet. På spisebordet står en gammel Søholm-tekande fra et loppemarked, sukkerskål og mælkekande fra Kähler og kaffekopper fra Studio Arhoj. Det hele står på en fliseprøve, som parret fik med hjem, da de skulle vælge nye fliser til køkkenet.

Den lille kontorplads består af endnu et par genbrugsfund, et gammelt træbord og en Kaiser Idell-lampe. Stolen er fra Søstrene Grene, tapetet fra Flügger, og plakaten er fra Louisiana.

Til soveværelset har Louise valgt mørke nedtonede farver, der skaber dejlig huleeffekt. Seng og puder er fra Auping.

Louise har samlet den varme nuance i mosaikfliserne op med tilbehør i gyldne farver, såsom den blomstrede æske og en ”guld”bakke og -krukke fundet i forskellige butikker. Spejlet er et loppefund.

Pynt som en blå keramikkande fra Kähler og en kop fra Design Letters har fået plads i badeværelset sammen med blomster og en lille sukkulent.