https://imgix.femina.dk/media/article/55_m2_med_skydedoere_og_funktionelle_loesninger.jpg
Bolig

Bolig: 55 m2 med skydedøre og funktionelle løsninger

6. januar 2021
af Camilla Tange Peylecke. Udgivet første gang 29. april 2020
Foto: Peter Kragballe
I designer og stylist Live Bergs lejlighed på 55 kvadratmeter sørger skydedøre og andre funktionelle løsninger for, at der er plads til alle de ting, hun er glad for.
HVEM Live Berg, designer og stylist, sammen med kæresten, Terje Gjersvold. HVAD Lejlighed på 55 m². HVOR I Torshov i Oslo.
Lejligheden i den funktionalistiske ejendom i Oslo er lille. 55 kvadratmeter har Live Berg og kæresten, Terje Gjersvold, at råde over. Men det føles som meget mere. Den tidligere ejer var arkitekt og god til at udnytte arealet og fremhæve detaljer, som andre måske ville have syntes var værdiløse. – Det, jeg elsker ved denne lejlighed, er arkitekturen. Jeg er stor fan af funktionalismen og de rene linjer. Samtidig er jeg vild med, at den har mange originale detaljer som afrundede hjørner, vinduer med originale håndtag og armeret glas i soveværelsesdøren, fortæller norske Live, der er uddannet produktdesigner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og boede otte år i Danmark, før hun flyttede tilbage til Oslo. – Jeg troede aldrig, at jeg ville tage tilbage til Norge igen, men indså til sidst, at Norge også har ting at byde på med et friskt fokus på norsk design, håndværk – og flinke folk. Det ville jeg være en del af, og jeg har ikke fortrudt, fortæller Live. Rundt omkring i lejligheden står både nye og ældre design-klassikere. Parret køber aldrig noget, medmindre begge virkelig gerne vil have det. – Jeg er minimalist, som ironisk nok er glad for ting. Så min udfordring er at finde en balance imellem for meget og for lidt, siger Live, som ikke indretter sig efter modeluner. – Vi prøver at undgå at følge en trend eller en bestemt stil. Det er vigtigt for mig, at der er balance og personlighed i indretningen, siger Live.

Tidløse ting

Mange af parrets ting købte de brugt, da de boede i København, og de har også gjort fund i Norges svar på Den Blå Avis. – Jeg tænker ikke på tingene som vintage, men mere som tidløse objekter, der lige så godt kunne være blevet designet i dag, fortæller Live. LÆS OGSÅ: Bolig: Dansk design - med et strejf af Japan De fleste af væggene hjemme hos Live er malet grågrønne, en neutral farve, der skifter imellem at se grøn eller grå ud alt efter lyset. Men gangen har fået en anden tone. – Jeg kan lide, at lejligheden har en neutral baggrundspalet. Men i gangen blev det for koldt og livløst, fortæller Live, der valgte en mørkere grågrøn til gangen. Resultatet er, at gangen virker mere som et selvstændigt rum end før – og endda et rummeligt et af slagsen.

Kom med indenfor i Lives lejlighed i galleriet herunder:

Læs også