https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/jul/kreativ-jul/2012/1248-juleborde/1248-juleborde-art.jpg
Stil

3 smukke juleborde

29. november 2012
af Katrine Martensen-Larsen og Katrine Kaul
Foto: Mikkel Adsbøl
Det er tid til at planlægge julebordet. Men hvordan skal det se ud i år? Skal det være dramatisk, mørkt og råt – eller poetisk, fint og lyst? Eller skal julen ringes ind med et orgie af røde, lilla og orange pangfarver? Alt er tilladt, så længe hjertet er med – og husk, at kun fantasien sætter grænser. Vi har lavet 3 hotte julelook til dig, så du kan skabe dit helt personlige julebord

Det hvide bord
I modsætning til det mørke univers har vi her skabt en poetisk og eventyrlig jul - udelukkende holdt i hvide og cremefarvede nuancer. På en florlet hvid hørdug har vi dækket op med det klassiske hvide Elements-stel i porcelæn og ultra feminine glas. Det eventyrlige univers understreges af troldegrenen, der er placeret i en stor glasvase fyldt med kugler og pyntet med fine sager i foldet papir. Hvide fjer er strøet ud over bordet, og som kontrast har vi bundet bordkortene med en rustik flettet lædersnor.

Det røde bord
Er julen hjerternes tid for dig, så dyrk dette ægte happy hippie-røde juleunivers. På en snoet gren bundet op på langs ad bordet er der plads til al den julepynt, der ikke kan være på træet, og på det rustikke træbord har vi dækket op med Le Creusets uimodståelige og julede tallerkener i rød og vulkan. Hver gæst bydes velkommen med en lille "goodiebag", og den uhøjtidelige stemning understreges med de mørke røde servietter i papir.

Det sorte bord
I dette univers har vi sat en tyk streg under det rå og det dramatiske. Vi undværer dugen og dækker direkte på den rå bordplade. De bærende elementer er rustikt stentøj, masser af både polerede og rå horn samt indbydende rensdyrskind. Til at pynte midt på bordet har vi placeret en hyldegren i keramikvase, og i vindueskarmen hænger store sorte stjerner.

Se også: Smukke DIY juledøre>>

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d5590da88c3243049e0877d93d5ccbda.jpg

Læs også