https://imgix.femina.dk/media/article/1627-blomster-prim.jpg
Stil

3 smukke blomsterdekorationer

14. juli 2016
af Sidsel Zachariassen
Foto: Frederikke Heiberg
Haven og naturen sprudler af smukke blomster på denne årstid. Både de vilde, der gror i grøftekanter og som ukrudt, og de dyrkede, der vandes og plejes. Brug dem til at lave smukke dekorationer i dit hjem. Her får du 3 smukke bud

Klassisk buket

Man kan sagtens bruge vilde blomster i en tæmmet og fyldig buket. Arrangér og bind buketten, så den holder den fine runde form i vasen.
https://imgix.femina.dk/1627-blomster-buket.jpg
Du skal bruge: Du kan bruge stort set alle slags blomster, dog ikke tulipaner, da de vokser videre og derfor ødelægger den fine form på buketten. Hvis du holder dig til én farvenuance, bliver buketten mere klassisk i sit udtryk, end hvis du mixer forskellige farver. Her er brugt hortensia, stolt kavaler, storkenæb, frøkenhat, hybenrose, scapiosa, ærteblomst, rose. Sådan gør du: Rens alle blomsterne for blade – lad et par enkelte blade sidde oppe ved blomsterhovedet. Start derefter med en blomst med stort hoved, og læg de andre højre om og bag om den forrige. På den måde undgår du, at hovederne knækker af. Slut af med at binde buketten, så den holder formen. Klip stilkene skråt af, inden du kommer buketten i vasen. Vælg en enkel vase, så den ikke tager fokus fra blomsterne. Vase, 350 kr. Ment. Glaskugle, 300 kr. SeasonsbySidselZ. Gardin, 600 kr. pr. meter. Designers Guild. TIP: Sørg for, at alle blomsterne er samme længde, så buketten får den kompakte ”rokoko”stil. SE OGSÅ: Sådan binder du en smuk og vild grøftekantsbuket

Vaser i flok

Find flere af dine vaser frem og lav en stilistisk opstilling med et par dekorative blomster i hver vase. Hold blomsterne og vaserne i samme farvenuancer, så får du det mest stilrene udtryk.
blomster
Du skal bruge: Her vil alle anderledes blomster passe ind – især alle de forskellige tidsler er smukke hver for sig. Det vil også være smukt at lave opstillingen med forskellige grene. Du skal vælge blomster, der farve-matcher hinanden. Vælg små fine blomster til de mindste vaser, og stil et par stykker i hver, og gå efter større og mere skulpturelle blomster til de store vaser. Her er brugt judasblade, hestemynte og ukrudtstidsler. Sådan gør du: Saml dine vaser på en lavasten, så de står helt tæt. Det giver et samlet og enkelt udtryk. Blomsterne er i fokus, og derfor er vaserne meget enkle. Sæt enkelte blomster i hver vase, og lad dem få plads. Gå efter vaser i forskellige former og materialer, men som passer sammen. Vase, 27 cm høj, 525 kr., 15 cm høj, 425 kr., 10 cm høj, 225 kr. Ditte Fischer. Glasvase, højde 11,5 x bredde 18 cm, 1.119 kr. Iittala. Rund lavaplade, 900 kr. File under Pop. TIP: Pluk tidslerne og lad dem stå og tørre ind, så har du noget til vaserne, når sommeren er slut. TIP: Brug et fad eller en lavasten som underlag for dine vaser. Det samler dem visuelt. LÆS OGSÅ: Nyd havens blomster langt ind i efteråret Blomster plukket direkte fra naturen holder ikke lige så længe som dem, du køber. Du kan få dem til at holde længere, hvis du:
  • Vask altid vaserne i Rodalon, så bakterier forsvinder.
  • Skær altid et frisk snit i stilken, hvis ikke blomsterne kommer direkte fra haven.
  • Brug godt værktøj, når du snitter dem, så det bliver et rent snit – helst på skrå.
  • Fjern alle blade, som ellers vil være dækket af vand.
  • Sæt altid dine blomster i koldt vand om sommeren, og skift gerne vand hver dag.
  • Undgå at sætte blomsterne i direkte sollys.

Billig blomsterkrans

Gå en tur på marken, i haven eller i grøften og pluk alle de blomster, du møder på din vej. Lav en fin krans i alle sommerens farver, og læg den i et fad med vand.
https://imgix.femina.dk/1627-blomster-blomsterkrans-body.jpg
Du skal bruge: Du kan bruge alverdens grøftekants- og ukrudtsblomster. Idéen er, at alle blomster kan bruges, og at du ikke skal tænke så meget over, om de passer sammen i farven. Undgå dog blomster med store hoveder, da de dominerer for meget, og kransen vil miste det fine og lette udtryk. Her er brugt smørblomst, torskemund, kornblomst, kornvalmue, marguerit, vild gulerod. Sådan gør du: Start med at lægge flere af de små blomster sammen til en lille buket, og vikl ståltråd rundt om stilkene. Så tager du igen en lille buket og lægger den forskudt oven på den første og vikler igen rundt med ståltråd. Bliv ved, indtil ranken er lang nok til, at du kan samle den som en krans. Hvis muligt så se, om du ikke kan få enderne af stilkene til at gå om bag ved kransen, så de får mere vand, når de ligger i fadet . Vær forsigtig med ståltråd, så du ikke knækker de fine stængler. Kransen er smuk på bordet som alternativ til en buket. Antikt fad, 350 kr., tekande, 1.299 kr. Begge fra butikken Fortællinger tlf. 2858 6502.. Kopper, 299 kr. Royal Copenhagen. TIP: De små ukrudtsblomster er desuden fine at presse. Læg dem fladt imellem to aviser og læg et par tunge bøger ovenpå. Lad dem ligge et par dage, og sæt dem på kort eller i rammer.

Læs også