De 11 mest geniale IKEA-hacks
Stil

11 opfindsomme måder at forny dine IKEA møbler på

2. marts 2018
af
Mie Stange. Foto: Lasse Wind / Claudi & Capion
En klat maling, nye greb eller ben – så nemt er det at pifte et IKEA-møbel op, så det får et helt nyt look. Vi har samlet 11 geniale IKEA-hacks, der vil opgradere din indretning på en unik og personlig måde.

Sådan fornyer du dine IKEA-møbler

Det er blevet virkelig populært at ’hacke’ sine IKEA-møbler, så de får et unikt udtryk, der giver møblet en helt ny dekorativ og smart funktion i hjemmet. Det bedste af det hele er, at der findes en masse billige og kreative løsninger, der nemt og enkelt kan forny dit møbel. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan give dine IKEA-møbler et frisk pust. Nye greb, lidt maling og en opfindsom idé - mere skal der ikke til for en lille forvandling. Måske det er tid til et lille DIY-projekt derhjemme?

Bliv inspireret til at forvandle dine møbler med disse 11 kreative og geniale idéer til at re-designe et IKEA-møbel.

Geometriske spejlinger

Opnå en cool og dekorativ spejlløsning ved at sætte flere af IKEAs HÖNEFOSS spejle op på væggen. Da spejle får små rum til at syne større, er denne idé super fin til en entré. Men som vi ser det her, så kan det også give spisestuen et kreativt drys.

Et glimt af kobber

Dette skrivebord fra IKEA er blevet piftet op med lidt kobbermaling på låger og skuffer, hvilket giver skrivebordet et mere eksklusivt look.

Praktisk og pænt

IVAR er et virkelig populært møbel at ’hacke’. Prøv selv at søge på ”Ivar hacks” på Pinterest, så får du massevis af interessante løsninger, som kan inspirere dig til, hvordan du fornyer de klassiske skabe fra IKEA. Her er skabet malet i en smuk mørkeblå farve og har fået ben i messing, der løfter skabet til en kommode.

Lækker læder

Her har skoskabet HEMNES fået fire greb i læder. En enkelt løsning med stor effekt.

Nyt liv til krydderihylden

Her er krydderihylden BEKVÄM hængt på hovedet, så den i stedet bruges som en lille bøjlestang. En sjov idé, der også vil gøre det fint i en entré. Hylden kan man også sagtens male i en lækker farve, så den kan passe til din egen stil og indretning.

Til de små

Igen er det IVAR skabet, der hitter. Her ses det på børneværelset, hvor der er lavet fine huseffekter i forskellige farver. Så find malertapen frem og skab en nuttet og praktisk opbevaringsløsning til børnenes legetøj.

Pænt i soveværelset

En sengegavl tilfører bare lidt ekstra luksus til soveværelset. Her er MOSSLANDA hylder sat modsat op af hinanden bag en stor plade som sengegavl. Med hylderne bag sengegavlen opnår du en perfekt opbevaringsløsning til bøger.

Opgradér dit gamle IKEA-køkken

Hvis dit hjem allerede installeret med et IKEA-køkken, og du går og drømmer om et nyt af slagsen, så er der enkle metoder at tage i brug, så du både får et smukt og billigt køkken. Et helt nyt køkken kan hurtigt blive en dyr investering. Gør i stedet for som her, hvor de store elementer er bevaret og resten er opgraderet med nye fronter og en bordplade fra Reform.

Et miniature køkken på ben

Denne løsning vil et hvert barn elske. Mal BEKVÄM-taburetten ensfarvet, og mal derefter store sorte prikker, som var det et rigtigt komfur. Put grøntsager på det øverste trin, og skru et par greb på under 'kogepladerne', så man kan 'justere' varmen eller hænge køkkengrej op – Så har du et sødt minikøkken til de mindste i hjemmet.

Væg til væg

Denne væg til væg løsning er lavet i forlængelse af vindueskarmen med køkkenskabene HÄGGEBY, der er blevet malet grå og fået lister på. Det er en praktisk idé, der er oplagt til en masse opbevaring, men den er også dekorativ til hyggelige stilleben, hvis du mangler ekstra plads i vindueskarmen til nips.

Smart kontorplads

Det er rimeligt enkelt at lave dette lækre kontorhjørne. To MALM-kommoder og en bordplade, mere skal der ikke til for at få den perfekte kontorplads.

LÆS OGSÅ: 9 fede hylder, du selv kan lave!

LÆS OGSÅ: Sådan får du farver ind i boligen

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også