Kost og helbred

Så meget skal du faktisk spise på en dag

Er du i tvivl om, hvor meget du egentlig kan spise i løbet af en dag, så få hjælp her, hvor vi laver regnestykket

Spiser du for meget, eller spiser du for lidt? Selvom vi har en idé om, hvad vi skal indtage i løbet af en dag, kan det være svært at ramme vores nøjagtige kaloriebehov. Ender man med at spise for meget hver eneste dag, kan det over noget tid føre til en vægtøgning.

Men det er faktisk ret let at regne sit nøjagtige kaloriebehov ud. Det kræver nemlig blot, at man tager sin vægt i kilo og ganger den med 33, skriver kk.no.

Boost din forbrænding og tab dig op til 5 kilo på 2 uger. Her får du lister over hvad du skal spise og hvornår.

Vejer du fem kilo for meget, som du gerne vil tabe, kan du regne efter din idealvægt og dermed få det antal kalorier, du skal spise for at opnå din nye vægt.

Vil du gerne have en flad mave? Under artiklen har vi samlet 10 tips til, hvordan du når i mål

Flere kalorier gør dig tyk med tiden

Vejer du 60 kilo, skal du spise omkring 2.000 kalorier på en dag, og vejer du 70 kilo, skal du have 2.300 kalorier. Tallet er naturligvis også afhængigt af, hvor meget man træner, og om man er kraftigt bygget eller ej.

Men det er meget vigtigt ikke at spise flere kalorier, end man har behov for, påpeger Lisa Bolting, der chefdiætist ved Slankedoktor.dk.

- Vi har alle et dagligt forbrug af kalorier, og hvis dette overskrides ofte, vil vi oplagre nogle af kalorierne som fedt på kroppen og dermed øge vægten. Så det bedste er at holde sig lige omkring sit behov, og måske endda under, da der således er plads til lidt ekstra i weekenderne og ved festlige arrangementer, siger hun.

Få 10 lette måder at forbrænde 100 kalorier

 

Spis havregryn og rugbrød

Lisa Bolting foreslår, at man deler dagens kalorieindtag op i fem-seks måltider.

- Det kunne fx være havregryn med mælk om morgenen, rugbrød med godt pålæg og en salat til frokost. Aftensmad med både kød/fisk, pasta/ris og masser af grøntsager. Mellemmåltiderne kan fx være brød, knækbrød med pålæg, lidt mandler, frugt eller andre ting i den retning. Mængderne vil naturligvis være forskellige i forhold til, hvor stort kalorieforbruget er, forklarer diætisten.

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

Mad der tæller meget i regnskabet

KK.no giver her nogle bud på mad- og drikkevarer, der indeholder mange kalorier og som dermed tæller godt op i regnskabet:

- Blåbærmuffin (100 g), cirka 380 kalorier

- Cafe Latte , cirka 190 kalorier

- Pistacienødder (25 g), 150 kalorier

- En cola, 140 kalorier

- Et glas tør hvidvin (150 ml), cirka 100 kalorier

- Salte peanuts (50 g), 155 kalorier

Se også vores galleri med 10 tips til flad mave i galleriet herunder

10 tips til en flad mave

Læs mere om: