Kost og helbred

Din kaffe beskytter dig mod tarmkræft

Folk, der drikker kaffe, har nedsat risiko for at udvikle tarmkræft, viser ny forskning

Ny forskning viser, at folk, der drikker kaffe, har nedsat risiko for at udvikle tarmkræft.

Mens du slubrer den ene kop kaffe efter den anden i dig, kan du glæde dig over, at din risiko for at få tarmkræft daler for hver kop kaffe.

En amerikansk undersøgelse blandt næsten 500.000 mennesker viser nemlig, at kaffe nedsætter risikoen med mellem 15 og 24 procent, skriver The Guardian.

LÆS MERE: Find ud, hvordan din morgenkaffe påvirker dig.

Den enorme gruppe mennesker blev fulgt i et årti, og forskerne kunne konstatere, at dem, der drak fire kopper kaffe om dagen, havde 15 procent mindre risiko for at få tarmkræft. De hyppigste kaffedrikkere - med mindst seks kopper om dagen - havde endnu bedre odds. Kaffe i de mængder nedsatte risikoen med hele 24 procent.

LÆS MERE: Følg din kaffe fra blomst til kaffe - klik her!

Koffeinfri kaffe havde en vis effekt, mens det ikke kunne påvises, at te har den samme virkning, konkluderer forskerne.

Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse bliver 4.100 danskere hvert år ramt af tarmkræft.

Så næste gang du får lyst til en god kop kaffe, skal du ikke holde dig tilbage. Og husk også at byde din nabo på en kop kaffe.



Læs mere om: