https://imgix.femina.dk/media/04e8ec0e7d2e41bf96e8041c2ede5d93.jpg
Mad

Sprød salat med råmarinerede jordskokker og tranebær

19. januar 2009
af Lone Kjær
Foto Bjørn Jakobsen
En god og rustik salat, der er perfekt tilbehør til et godt stykke kød

TID: Ca. 20 min.

Råmarinerede jordskokker kræver, at man skrubber knoldene godt og skærer dem i ultratynde skiver.

500 g jordskokker
3 spsk æbleeddike
2 spsk ekstra
jomfruolivenolie
4 skalotteløg
2 hjertesalat
50 g soltørrede tranebær
Friskkværnet peber
Lidt bredbladet persille

1. Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ultratynde skiver. Læg skiverne i en skål og hæld æbleeddike og olivenolie over. Drys med ½ tsk salt og lad jordskokkerne stå i ca. 30 min.

2. Hak skalotteløgene og vend dem med jordskokkerne.

3. Skyl salaten og anret den med jordskokker. Drys soltørrede tranebær over og krydr med peber. Top med bredbladet persille.

TIP: Fordi opskrifterne er beregnet som tilbehør, kan fedtenergiprocenten godt overstige de anbefalede 30%.

Energi pr. person: 200 kcal. Fordelt på: protein 8%, kulhydrat 57%, fedt 35%

Læs også