Bjørn Jakobsen
Brød

Speltboller med valnødder

Sunde boller og velsmagende boller med et lækkert og saftigt tvist af valnødder. De kan dog også sagtens undlades, hvis man ikke bryder sig om nødder i bagværk.

Smagfulde speltboller med valnødder

Hævetid: 12 timer + 1 time

Bagning:  ca. 15 min.

Opskriften giver 10-12 stk.

Ingredienser:

12 g gær

2 tsk salt

1 spsk ahornsirup

175 g fuldkornsspeltmel

125 g hvedemel

70 g valnøddekerner

Ca. 300 g speltmel

 

LÆS OGSÅ: Prøv også verdens bedste brød 

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i 4 dl lunkent vand og tilsæt salt, sirup og fuldkornsspeltmel.

Lad dejen stå i 15 min.

Tilsæt hvedemel, hakkede valnøddekerner samt sigtet spelt lidt ad gangen.

Ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

Læg den i en skål, dæk med husholdningsfilm og lad den stå 12 timer eller gerne natten over i køleskabet.

Del dejen i 10-12 lige store stykker og form til boller.

Læg dem på en bageplade og lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Spray eller pensl bollerne med vand og bag dem ved 225 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og lyder hule, når du banker dem på undersiden.

Afkøl på rist, og nyd dem lune og friskbagte

I galleriet herunder kan du se opskrifter på andre spændende brødvarianter:

Brød - i 6 spændende varianter

Læs mere om: