Krydrede gulerodsboller
Brød og bagværk

Krydrede gulerodsboller

6. marts 2017
Af Marie Melchior, Susanne Palmqvist og Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Jakob Helbig og Betina Hastoft.
Findes der noget bedre end duften af nybagte boller? Nej vel. Her får du en skøn opskrift på krydrede gulerodsboller.

Lækre krydrede gulerodsboller

Det er hyggeligt og afstressende at bage. Og når du bager dit eget brød, så ved du, hvad du får. God fornøjelse!

Det skal du bruge:

(10 stk.)

5 dl kogende vand

125 g (1½ dl) knækkede

hvedekerner

25 g gær

½ spsk. groft salt

2 tsk. stødt spidskommen

200 g groft revne gulerødder

200 g fintsigtet økologisk speltmel

ca. 300 g sigtet økologisk hvedemel

Er du vild med gulerodsboller, så prøv også speltboller med valnødder

Fremgangsmåde

Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par min. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil den til hævning med film over i minimum 1½ time eller gerne natten over i køleskabet. Tag den ud, og brug en stor ske til at forme bollerne med. De må gerne være uregelmæssige. Lad dem efterhæve i ½ time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 min. Afkøl på en rist. Bollerne kan fryses.

Prøv også hjemmelavet hyldeblomst-marmelade

Læs også