Skønhed

9 genveje til et sundt hår

Vintermånederne er ikke gode for vores hår. Frost, fjernvarme og stramme huer er just ikke noget, der giver en blank og fyldig manke. Men heldigvis kan du med enkle kneb få glans og fylde tilbage.

1. Spar på hårvaskene

Vand er ikke altid hårets bedste ven. Det får nemlig hårstrået til at udvide sig, og hornlaget krakelerer. Resultatet er et hår, der er mere porøst og modtageligt for ydre påvirkninger. Så vask ikke oftere end højst nødvendigt. For at strække tiden mellem hårvaskene, kan du anvende en tørshampoo.

2. Vask med Balsam

Sørg for en gang imellem at ”vaske” dit hår med en balsam  i stedet for en shampoo. Det kan godt føles lidt underligt det første par gange. Men du vil overgive dig, når du mærker, hvor stor forskel det gør. Dit hår bliver meget mere blødt og medgørligt. 

3. Beskyt mod varmen

Når vi føntørrer, krøller og bruger fladjern, slides vores hår af varmen. Derfor er det vigtigt at bruge stylingprodukter, der indeholder varmebeskyttelse. Påfør det beskyttende produkt i fugtigt hår, hårlok for hårlok, så du er sikker på, at det er fordelt rigtig godt i hele håret.

4. Brug kold luft

Hvis din føntørrer har en koldluftsfunktion, så brug den! Den kolde luft får hornlaget omkring hårstrået til at lukke sig. Det gør dit hår mere glansfuldt og sundt at se på. 

5. Pas på hårbunden 

En sund hårbund er en forudsætning for et sundt hår. Og du kan faktisk få kure, der specifikt retter sig mod pleje af hårbunden. De fjerner gamle stylingrester og overflødig olie fra hårbunden, så ilt og næringsstoffer lettere kan nå ned til hårsækkene. Brug sådan en kur en gang om ugen. Og benyt gerne lejligheden til at give dig selv en hovedbundsmassage. Det får gang i blodcirkulationen og stimulerer hårsækkene. 

6. Tag en kur 

Giv dit hår ekstra kærlighed og pleje med en nærende hårkur. 5-10 minutter en gang om ugen gør en verden til forskel. Pak håret ind i den fugtgivende kur efter hårvasken, og husk, at håret skal være håndklædetørt, inden kuren fordeles. Ellers vil vandet forhindre de nyttige ingredienser i at trænge ordentligt ind i hårstrået.

 

7. Brug nødden

Olie fra kokosnødden er et hit inden for hår- og hudpleje lige nu. Især fordi olien har et højt indhold af antioxidanter og vitamin E, som heler og beskytter.  Og så er kokosolie eminent til at blødgøre og holde på fugten. Gnid en lillebitte klat kokosolie ind i dine hænder, så den varmes op. Kram den ind i hårspidserne. Det samler lokkerne og giver et glansfuldt resultat. Et billigt og helt naturligt stylingprodukt.

8. Invester i en god børste

Det er ikke lige meget, hvilken børste du bruger i dit hår. For børstning slider på dine lokker. Men hvis du nøjes med at børste håret, når det er vådt, så minimerer du slidet. Optimalt vil det være, hvis du bruger en børste designet til brug i vådt hår, f.eks. Wet Brush fra HH Simonsen. 

9. Lad lufttørre

Jo mindre du føntørrer dit hår desto bedre. At tørre et porøst hår med et hårdt frottéhåndklæde er heller ikke gavnligt. Kram i stedet nænsomt vandet ud af håret, og vikl så et håndklæde om hovedet. Efter ca. et kvarter er håret præcist så tørt, at det kan styles. 

Se galleriet med alle produkterne her

Galleri: 9 genveje til et sundt hår

Indeholder affiliate

 

 

 

Læs mere om: