Julefrokost - 2slags sild i skåle
Mad

2 slags sild til årets julefrokost

10. december 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Rasmussen
December er fuld af mange søde, men travle gøremål, så hvorfor ikke gøre årets julemad en smule lettere for dig selv? Her får du 2 nemme opskrifter på sild, du kan lave klar på 1 time - perfekt til årets julefrokost

Julefrokost - 2 slags sild

Julefrokosten kan godt byde på en del stress, når der skal kokkereres julemad. Der skal både koges og pilles æg, lunes leverposteg, laves frikadeller og steges fiskefileter - og sildene kan jo ikke bare serveres direkte fra glas, de skal helst også være så hjemmelavede som muligt.

Her får du 2 meget nemme opskrifter på sild, der er hurtige at lave og ser enormt hjemmelavede ud. Med disse opskrifter på sild, kan du lave det meste i forvejen, fx dagen før, så du kun behøver anrette de 2 slags sild lige inden servering.

Begge opskrifter giver sild til 4-6 personer.

Sild med dildcreme

Det skal du bruge
250 g gammeldags modnede marinerede sild
100 g creme fraiche 18%
Revet skal fra ¼ økocitron
1 tsk citronsaft
1 tsk sildelage
1 spsk hakket løg
1 spsk hakkede kapers
1 lille bdt. dild
Salt, peber

Prøv også: Julemad til hverdag - Ølkogt juleskinke med smørsauterede kartofler

Sådan gør du
Skær sildefileterne i mindre stykker

Rør creme fraiche sammen med citronskal og -saft, sildelage, løg, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber.

Lad dressingen trække og hæld den over dine sild lige inden servering.

Skal du holde julefrokost?Her får du endnu en nem opskrift på sild, du kan lave på ingen tid

Kryddersild med snapserødløg

Det skal du bruge
250 g gammeldags modnede kryddersild
2 små rødløg
2 spsk rødvinseddike
2 spsk snaps
½ tsk fennikelfrø
½ tsk kommen
1 tsk honning
Salt, peber

Lav den ultimative julemad til dine gæster. Få 8 lækre opskrifter af Timm Vladimir

Sådan gør du
Skær sildefileterne i mindre stykker og læg dem i en skål. Skær løgene i meget tynde skiver.

Rør eddike, snaps, letknuste krydderier og honning sammen og smag marinaden til med ekstra honning, salt og peber.
Vend løgene i marinaden og lad dem trække lidt. Anret løgene ved silden og lad det trække, indtil dine sild skal serveres.

Sild er ikke den eneste slags fisk, der skal på bordet til julefrokosten. Her får en en lækker opskrift på fiskefileter med rodfrugtremoulade

Vil du prøve noget nyt og servere smørrebrød til julefrokosten? Her får du de 20 bedste opskrifter på smørrebrød fra Ida Davidsen:

Prøv også julemad med et moderne tvist!

Her får du endnu flere lækre opskrifter til årets julefrokost

Læs også