Julemad - skinke og to glas øl
Mad

Skøn julemad: Ølkogt juleskinke med smørsauterede kartofler

15. december 2011
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Skinke kogt i øl og »julekrydderier« er perfekt julemad til den store julefrokost.

Skøn julemad: Ølkogt juleskinke med smørsauterede kartofler

Skal du være vært ved årets julefrokost? Så er det på tide at planlægge den julemad du skal servere. Her får du et lækkert bud.
Retten tager 1 time og 45 minutter at tilberede.

Ingredienser

1 skinke, ca. 1 kg
5 nelliker
4 dl mørk juleøl
Ca. 1 l vand
50 g mørk sukker
1 dl juleøl
5 allehånde
½ stang kanel
1 kardemommekapsel

Desuden:

½ kg små kartofler
Smør til stegning
Salt, peber
½ tsk peberkorn
½ tsk koriander
½ tsk allehånde

Fremgangsmåde

Dup skinken tør, stik nelliker i den og læg den i en gryde.

Hæld øl over, dæk med vand og kog skinken i ca. 40 min.

Hæld sukker, øl og krydderier i en gryde og lad det koge
i ca. 10 min., til det er sirupsagtigt.

Dup den kogte skinke tør, rids evt. fedtet med en skarp kniv
og hæld øl-siruppen over.

Sæt skinken i ovnen ved 250 grader, til den tager farve.

Kog og pil kartoflerne. Steg dem i smør, krydr godt med
salt og peber.

Læs også