twister med marcipan og solbaer
Mad

Twister med marcipan og solbær

18. december 2016
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Skøn marcipan og solbær fylder disse lækre twistere, som er nemme at lave og med garanti imponerer ved kaffebordet. Som skabt til en hyggelig eftermiddag i juletiden.

Twister med marcipan og solbær - du kan næsten smage, hvor lækker en mundfuld disse hjemmelavede wienerbrødsstykker er... Og det er ikke besværligt at lave sin egen butterdej, men det tager lidt tid med udrulningen og hvile i køleskabet. Til gengæld er det tid, der er godt givet ud - for smagen er helt vidunderlig.

Tid: 45 min. + hæve- og bagetid

12-14 stk.

Det skal du bruge:

25 g gær

1 dl lun mælk

250 g græsk yoghurt

½ tsk. salt

50 g sukker

1 stang vanilje

Ca. 450 g hvedemel

200 g iskoldt smør

200 g færdig kransekagemasse

125 g solbærmarmelade

1 sammenpisket æg

Bagning med marcipan - prøv disse luksussnegle!

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lun mælk, tilsæt yoghurt, salt, sukker og vaniljekorn og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen let igennem og lad den hvile 30 min. i køleskabet.

Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant. Skær iskoldt smør i tynde skiver – brug evt. en ostehøvl – og fordel det på halvdelen af dejen.

Fold den anden halvdel over, rul dejen ud til dobbeltstørrelse, fold en tredjedel ind mod midten og den modsatte tredjedel hen over, så der bliver tre lag.

Rul ud igen til tredobbelt størrelse, fold, rul og fold. Læg dejen i køleskabet 30 min. og rul og fold derefter en ekstra gang, som anvist ovenfor.

Rul nu dejen ud til ca. 40 x 30 cm, smør med remoncen på halvdelen og smør marmeladen ovenpå. Fold den anden halvdel henover. Rul, så de to flader hænger sammen, og skær dejen i ca. 3 cm brede strimler, længde 15 cm. Sno dejstrimlerne til spiraler og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg og lad dem hæve 30 min.

Bag dem først 5 min. ved 225° og sænk så temperaturen til 200° og bag endnu ca. 15 min., til de er sprøde og gyldne.

Afkøl og drys med flormelis.

Læs også