Desserter

Mazarin med pistacie

En klassiker, som aldrig går af mode, og som de fleste kan lide. Her har vi pyntet med pistacie, men der er rig mulighed for at variere alt efter smag og lyst.

TID: 30 MIN. + BAGETID

15 STK.

Ingredienser: 

45 g usaltede 

pistacienødder

15 g sukker

½ dl vand

SANDKAGEDEJ:

½ vaniljestang

150 g smør

150 g sukker

3 æg

4 æggeblommer

120 g hvedemel

MAZARINMASSE:

220 g marcipan

150 g sukker

75 g smør

1 æg 

PYNT:

100 g chokolade

10 g usaltede 

pistacienødder

Hindbærstøv eller andet

Fremgangsmåde:

Hak pistacienødderne fint og kog dem med sukker og vand, til vandet er fordampet. Afkøl. 

Sandkagedej: Pisk vaniljekorn med blødt smør og sukker, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.

Tilsæt æggeblommer og pisk.

Sigt melet og vend det forsigtigt i dejen.  

Mazarindej: Ælt marcipanen med sukker til en ensartet masse, tilsæt smør lidt ad gangen.

Rør ægget i og vend forsigtigt mazarinmassen med sandkagedej og pistaciemassen. 

Fordel dejen i en smurt form, ca. 20 x 20 cm. 

Bag kagen i en 175 grader varm ovn i 40 min. Afkøl. 

Smelt chokoladen over et vandbad og pensl kagen. Drys med finthakkede pistacienødder og sigt hindbærstøv over. 

Skær i trekantede stykker og server.  

Fristende klassikere