Desserter

13. december: 3 julesmåkager af én dej

Dagens håndplukkede juletip fra redaktionen er en opskrift til 3 julesmåkager af samme dej

Jane Frederiksen, madredaktør

 

Julesmåkager skal der på bordet – og hvorfor ikke gøre det lidt let for sig selv. Rør en basisdej sammen og få tre forskellige slags julesmåkager. Det er da nemt – og bare lækkert.

God fornøjelse, Jane

 

Tre lækre julesmåkager fra samme dej

Ca. 40 stk.

Basisdej til julesmåkager:

250 g smør

350 g hvedemel

1 stang vanilje

200 g sukker

1 æg str. S eller M

Smuldr smørret i melet. Bland med vaniljekorn samt sukker og saml dejen med æg.

Mandelkager:

1 portion basisdej

50 g finthakkede mandler

½ dl groft rørsukker eller perlesukker

Hvis dejen er meget blød, lægges den i køleskabet, inden den trilles i pølser, diam. ca. 5 cm.

Bland mandler og sukker i en bradepande og tril dejen godt i blandingen.

 

Chokolade-appelsinkager:

1 portion basisdej

75 g hakket mørk chokolade

50 g hakket kandiseret appelsinskal eller pomerans

Bland dejen med hakket chokolade samt appelsinskal og tril den til pølser, diam. ca. 5 cm.

 

Spiralkager:

1 portion basisdej

2 spsk kakao

Del dejen i to og ælt den ene halvdel med kakao. Del hver dej i to og tril til pølser – fire i alt. 

Læg de fire ruller oven på hinanden i miks og rul let til en

rulle. Pak den i folie og læg den på køl, til den er fast.

Mangler du inspiration til andre spændende julesmåkager? Klik her og lad dig inspirere

For alle tre slags julesmåkager: 

Skær dejpølsen i 5 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 min. Læg kagerne til afkøling på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Tip:

Dejen kan tilberedes og fryses ned for at blive bagt senere. Prøv også at blande basisdejen til julesmåkager med hakket chokolade eller rulle den ud i en firkant, smøre et tyndt lag marmelade på, rulle sammen a la roulade og skære og bage skiverne.