Brød

4 små tips: Sådan får du bagningen til at lykkes

Der er ikke noget bedre end duften og smagen af friskbagt brød. Her får du 4 tips, så dit brød bliver endnu bedre næste gang.

4 gode tips, der får bagningen til at lykkes

Elsker du også at bage, men er du ofte i tvivl om, hvilken type mel du skal bruge, hvor lang tid dit brød skal hæve og hvor lang tid dit brød skal have i ovnen.

Louise Hey, der er kogebogsforfatter, giver dig her 4 gode tips, så du kan tage et endnu bedre brød ud af ovnen næste gang du bager.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brød 

Louise Heys bedste bagetips:

1# Mel

Grove melsorter optager væsken langsommere end hvedemel. Pas på, at dejen ikke bliver for tør under æltningen, da melet langsomt vil opsuge væsken, og dejen bliver fastere i løbet af hævetiden. Melmængden afhænger også af, om man ælter dejen på maskine eller i hånden - maskinen ælter ofte mere mel i.

2# Gær og hævetid

Brug mindre gær og længere hævetid. Gærrester kan holde sig på køl i et par uger i en lille beholder eller pakket i film.

LÆS OGSÅ: Sundt og saftigt kartoffelbrød

3# Det søde og det sure

En lille smule sukker og eddike i dejen giver næring til gæren. Syrnede mælkeprodukter virker også bageforbedrende og giver god smag og forlænger holdbarheden. Byt gerne op til halvdelen af væsken ud med surmælksprodukt.

4# Ovne

Der er stor forskel på ovne, så du skal altid tjekke dit bagværk, når totredjedele af bagetiden er gået.

Læs mere om: