Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Kan jeg tillade mig at sige, at hendes kæreste ikke er velkommen?"

Er det i orden, at veninden tager sin nye kæreste med til middag i den lukkede venindegruppe? Hør hvad, Nikoline Werdelin svarer denne læser.

Kære Nikoline Werdelin

Vi er en gruppe veninder, der plejer at samles hver anden måned. Vi har kendt hinanden, siden vi var ansat på samme arbejdsplads for mange år siden, og vi hygger os altid sammen. Nu har den ene i flokken imidlertid fået en kæreste, og ham har hun på egen hånd inviteret med til vores næste middag, som skal foregå hjemme hos mig. Hun har skrevet en sms til mig med besked om, at hun har spurgt ham, og at han gerne vil med. Og om det ikke er i orden.
 
 
Jeg forstår slet ikke, at hun kan finde på at ændre konceptet på den måde uden at spørge os andre, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal håndtere det. Kan jeg tillade mig at sige direkte, at han ikke er velkommen? Eller skal jeg lade det passere og se, hvad de øvrige gæster siger til det? 
Mange hilsner Lisbeth
 

Kære Lisbeth

Hahaha, det er da det mest åndssvage, jeg længe har hørt! Altså vi bliver da også helt skudt i kasketten, når vi er nyforelskede!
 
 
Nu får du nok min besvarelse efter jeres næste middag – men jeg ville sms'e tilbage: ”Nej, det er desværre uden for dette koncept, men du er velkommen til at arrangere en anden middag, hvor vi kan dukke op med eventuelle partnere.” For det er da helt fjollet – hvorfor skulle I andre kvinders mænd og kærester blive derhjemme? Og den stakkels mand. Alle gode grupper opbygger et tryllenet af tillid – men man kan jo ikke bevare den fortrolighed, når der pludselig sidder en fremmed – så hvordan skulle det blive tæt og hyggeligt for nogen af jer? Så vidt jeg kan forstå, er det en ren loose-loose. 
Mange hilsner Nikoline
 
SKRIV TIL NIKOLINE WERDELIN
Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar