min veninde har altid sin mand med på slæb
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Min veninde har altid sin mand med på slæb

11. september 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Jeg har intet imod at se min venindes mand af eller til. Men jeg savner at være alene med min veninde". Læs, hvad Nikoline Werdelin råder denne læser til.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg har et mindre, men irriterende problem, som jeg gerne vil høre din mening om. Jeg har en god veninde, som jeg har kendt i mange år. For nogle år siden mødte hun sin nuværende kæreste efter flere år som single. Han er flink og rar, og jeg er glad for, at hun har det godt. Problemet er, at han altid er med, når vi mødes. Jeg har intet imod at se ham af og til, selv om han er lidt intetsigende. Men jeg savner at være alene med min veninde – og jeg forstår egentlig ikke, at han har lyst til at deltage hver gang. Han er med i biografen, på museum og så videre. Det er kun, hvis jeg inviterer hende hjem til mig, at han bliver hjemme.
Jeg har overvejet, om han er med for at kontrollere hende, men det tror jeg ikke, da han som sagt er flink, og der er intet mistænkeligt ved ham. Jeg tror, at de begge synes, det er hyggeligt at være så meget som muligt sammen. Personligt finder jeg det underligt, når et par intet kan foretage sig hver for sig. Hvad er din holdning? Knus fra Jette LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min veninde gentager sine fejl med mænd

Kære Jette

Det er da træls, altid at skulle være tre... Jeg er også glad for mine veninders mænd, men jeg sætter i endnu højere grad pris på alenetid med mine veninder. Det er, når vi er alene, at vi har den kontakt, der udgør kernen i venskabet. Tiden, hvor de eventuelle bedre halvdele er med, ser jeg som en bonus og en slags vedligehold. Men jeg tror, at nogle mennesker kan føle, at et venskab er for nærgående, at det kræver for mange kræfter at tale om dét, der kommer op, når man kun er to – og for hvem en tredjemand fungerer som en kærkommen buffer, der forhindrer dybde. Og måske i det hele taget forhindrer, at man mærker, at der er en ensomhed forbundet med at eksistere. Måske du bare skal se denne veninde lidt sjældnere og så tage hende med mand og det hele – og dyrke det eksklusive nærvær med de kvinder, du kender, der virkelig har lyst. Varme sensommerhilsener, Nikoline LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Eksmanden vil styre ferien

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også