Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Hunden fylder alt i min venindes liv

Har du et godt råd til, hvordan jeg tackler min veninde, der efter min mening efterhånden lever mere eller mindre gennem sin hund? Læs ugens brev til Nikoline Werdelin.

Hej Nikoline

Har du et godt råd til, hvordan jeg tackler min veninde, der efter min mening efterhånden lever mere eller mindre gennem sin hund? Vi er gamle studiekammerater, der har kendt hinanden i mange år, og mens jeg har mand og børn, er hun single. Vi har dog altid haft vores fag til fælles, og desuden har hun altid været en sjov, berejst og vidende kvinde.
 
 
Men for tre år siden fik hun hund, og nu drejer alt sig om den. Det gælder både på Facebook og i den virkelige verden. Hunden har sin egen facebook-side, og dagligt deler hun nye fotos og videoer med den. Dertil kommer en uendelig strøm af ”sjove” hundevideoer og opfordringer til at hjælpe herreløse hunde og lignende. Hun sender også private beskeder om og med hunden.
 
Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Jeg er efterhånden træt af at se på den hund, og jeg svarer kun kortfattet. Men når vi mødes, slipper jeg heller ikke, for hun kan stort set ikke tale om andet. Jeg har overvejet, om hun føler, at det er det, hun kan bidrage med, når vi andre taler om vores mand og børn. Men det undrer mig, for tidligere har vi haft meget andet til fælles. Må jeg bare erkende, at det er hendes nye, altopslugende interesse, eller har du et godt råd?
Med venlig hilsen Hanne
 
LÆS OGSÅ: Brev til nikoline Werdelin: "Min veninde kritiserer alt og alle"
 

Kære Hanne

Nu er jeg som bekendt selv hundeejer – og synes, der kan spindes mange ender over begrebet hund. Men man må prøve at løfte samtalen hen et sted, hvor det handler om mere end en enkelt hund. Jeg holdt et foredrag for nylig, hvor jeg fortalte om en hundehvisker i Tyskland, om hundens psykologi, og hvorfor det giver mening at træne hunde med små bevægelser og små lyde ... modsat store fagter og råb. Jeg kan også godt lide at tale om hunde og ulves flokadfærd og om, hvorfor hunde er gode i arbejdet med børn med læsevanskeligheder, problemer inden for autismespektret, skizofrene patienter og demente.
 
Men ... øh, det lyder, som om din venindes interesse er bundet til hendes egen konkrete hund. Kan du ikke spørge, hvad det er, hunden giver hende? Når hun helst vil opholde sig i det felt, kunne det være spændende at få hende til at fortælle, hvad den er for et psykologisk tryllemiddel. Du kan også sige, at du oplever, at hun har lukket sin verden omkring hunden, og at du savner resten af hende. Hendes vide horisont, indsigter og klogskab.
 
Og til sidst: Tryk ”Vil ikke se opslag fra denne person” på Facebook. Jeg er kun på FB et par gange om måneden, men det er alt rigeligt. Jeg har venner, som jeg holder af, men som jeg synes, er helt ulidelige på det medie. Deres opslag ser jeg ikke mere.
Mange hilsner Nikoline
 
Skriv til Nikoline Werdelin
Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
 
LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Naboen truer min hund
 
Læs mere om: