Kærlighed og parforhold

Derfor bliver sex bedre med alderen

Vi har talt med sexolog Vivi Hollænder om sex og alder – og der er faktisk mange gode grunde til, at vores sexliv bliver bedre med alderen.

Flere rynker - bedre sex

En tidligere engelsk undersøgelse lavet af magasinet Health Plus blandt 2.000 kvinder over 40 år, går det ikke ned ad bakke med sexlivet, bare fordi vi runder de 40. Undersøgelsen viste blandt andet, at 3 ud af 4 kvinder (77 procent) mente, at de havde et mere spændende sexliv nu end for 20 år siden, og at hver anden kvinde at de havde mere lyst til sex efter de fyrre, end da de var yngre. 

Vi har talt med sexolog Vivi Hollænder om sex og alder - og det går faktisk meget bedre, end mange af os går rundt og tror. Det er der 4 grunde til, lyder det fra hende:

1. Større kropsbevidsthed

Selv om alderen jo med tiden sætter sine spor, og vores krop ikke længere er så slank og rynkefri, som da vi var yngre, så opnår vi en større kropsbevidsthed, når vi bliver ældre. Vi er ikke så tilbøjelige til at ligge under for det perfekte look, men føler os faktisk mere sikre og fortrolige med vores krop.

 

LÆS OGSÅ: Det skal du spise, hvis du vil have mere sexlyst 

2. Mere erfaring

Modne kvinder har mere erfaring med sex og kærlighed og ved efterhånden, hvad der virker - og ikke virker. De har fået større selvtillid i sengen og er derfor ikke bange for at fortælle, hvordan de vil elskes. Man tør prøve nyt og har mod til at udforske både sig selv og sin partner seksuelt.

 

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

3. Bedre tid og overskud

I 30'erne har vi kvinder travlt med børn, hjem og karriere og bruger meget energi på at tilfredsstille andres behov. Med alderen bliver vores børn mere selvhjulpne, vi bliver bedre til at koble fra og får bedre tid til at nyde os selv og vores partner.

 

LÆS OGSÅ: Ældre kvinder har bedre sex 

4. Nye kærlighedseventyr

Hvis du som single kaster dig ud i nye kærlighedseventyr, har du typisk erfaring med tidligere parforhold og med mere erfaring i bagagen er du typisk mere afklaret om, hvad du ønsker af et nyt parforhold. Desuden sætter du større pris på den nyfundne glæde ved sex.