Arbejdsliv

Disse kvinder var heltinder i 2016: Du kan indstille en frivillig til SØNDAGs Heltindepris 2017

Igen i år hylder vi kvinder, der gør en forskel. Som læser har du et afgørende ord at skulle have sagt: Du kan nemlig selv indstille en kvinde til Heltindeprisen, der fortjener et skulderklap for sit frivillige arbejde. Her er et lille tilbageblik på sidste års finalister og vindere. Ta' også et kig i galleriet, hvor vi har samlet billeder fra sidste års Heltindepris.

Hvorfor Heltindeprisen? 

Stinne Bjerre, chefredaktør for SØNDAG:

- Baggrunden for, at vi på SØNDAG har valgt at indstifte en heltindepris, er, at alle de fantastiske frivillige kræfter, der findes derude, fortjener et skulderklap. Uden dem havde vi ikke haft det samfund, vi har. Desuden har vi en formodning om, at mange af SØNDAGs læsere udfører frivilligt arbejde. Vi leder efter en kvinde, som af altruistiske årsager har gjort og stadig gør noget for at hjælpe andre. En kvinde, som er dedikeret og engareret i sit ulønnede arbejde.  

Sådan kåres vinderen af SØNDAGs Heltindepris

Årets heltinde kåres med 25.000 skattefri kroner til at fortsætte det gode arbejde i den organisation, hun er tilknyttet. Hun modtager samtidigt et unika-smykke, designet eksklusivt til SØNDAGs Heltindepris.

Du kan instille din heltinde fra den 27. februar 2017 på www.søndag.dk/heltindepris. Når du indstiller, giver du ikke alene din heltinde muligheden for at vinde årets pris. Du deltager selv i lodtrækningen om to smykkesæt fra Dyrberg Kern til en værdi af 5.000 kr. i alt.

Sidste dag for at indstille en heltinde er den 2. april, hvorefter vores 4 dommere vil udvælge 6 finalister. Dommerpanelet består af:

  • Hanne Reintoft, forfatter, pensioneret socialrådgiver og brevkasseredaktør
  • Stinne Bjerre, Chefredaktør på SØNDAG
  • Lisbeth Zornig, Cand. polit, forfatter, debattør og direktør i Huset Zornig
  • Mimi Jakobsen, tidligere generalsekretær for Red Barnet

Når finalisterne er valgt, vil vinderen blive kåret baseret på en læserafstemning. Du kan stemme på finalisterne fra den 10.-23. april.

Finalisterne til SØNDAGs Heltindepris 2016

Her kan du se sidste års vinder og finalisterne:

  • Henriette Karlsen, vinder 2016 - stifter af De stærke børn

Henriette Karlsen har selv haft en barndom med misbrug, vold og omsorgssvigt, og hun brænder for at bedre vilkårene og livsbetingelserne for voldsramte børn og unge.
 
I foreningen ”De stærke børn”, som hun er initiativtager til, handler det om gennem oplysning og rådgivning at få brudt den sociale arv, så børn og unge, der har været udsat for vold og misbrug, kan få livsglæden tilbage og komme styrket ind i voksenlivet.  
 
Se Henriettes fortælle om prisens betydning i videoen nedenfor og læs mere om Henriettes reaktion på kåringen som årets heltinde her.
 
 
  • Lene Rohde fra Plan Danmark - Plans Pigefond

-Mit hjerte brænder for børnene i Kenyas fattige Bondo-provins, siger Lene Rohde, der er PlanFadder for to børn, som hun besøger hvert år. Her har hun set, hvordan den ekstreme fattigdom tvinger alt for mange piger fra skolebænken og ind i tvangslignende ægteskaber med hårdt arbejde og hyppige børnefødsler. 
 
Det har inspireret hende til HIPPO RUN, der arrangerer familieløb i København. Overskuddet fra løbene gør gennem Plans Pigefonds skoleprojekter en forskel for de udsatte piger i Kenya. Siden 2011 har Lene Rohde indsamlet mere end 200.000 kr. 
 
 
  • Suad Zubeid fra Bydelsmødrene 

Mange kvinder med etnisk minoritetsbaggrund lever isoleret; de har ikke et socialt netværk og er ensomme. Det er her, bydelsmødrene kommer ind i billedet – som Suad Zubeid, der selv er enlig mor til tre. 
 
Hun har som frivillig bydelsmor vist masser af kvinder vejen til forandring, hjulpet dem med deres hverdagsproblemer og inspireret dem til at blive en større og mere aktiv del af lokalsamfundet, til glæde for hele familien. 
 
 
  • Amalie Marie Holmsgaard Andreassen fra Unikt Netværk

Allerede som 18-årig blev Amalie engageret i at bedre vilkårene for socialt udsatte unge, og i dag bruger kun al sin fritid på ”Unikt Netværk”, der er en klub for socialt udsatte unge. Som næstformand for projektet er hun med til at engagere andre unge i frivilligt arbejde og gør en kæmpe forskel for de udsatte unge og lokalsamfundet. 
 
 
 
  • Inge Færch fra Donation25

Inge Færch har taget initiativ til Facebookgruppen Donation 25, hvor kvinder strikker og hækler for en god sag. I skrivende stund er mere end 100 kvinder i gang med at strikke og hækle bomuldskarklude, der efterfølgende bliver solgt gennem Donation 25. Pengene fra salget går til et velgørende formål, som den ligger den enkelte sælgers hjerte nært – det kan være sundheds-, humanitære- eller dyrevelfærdsorganisationer. Over 2000 har meldt sig ind i gruppen som aftagere af karkludene.
 
 
  • Johanne Knudsen fra Brænderslev rejseforening for psykisk sårbare

- Det sociale samvær med andre, som en ferie kan være, er noget af den bedste medicin, siger Johanne Knudsen om rejseforeningen.
 
Når man er psykisk sårbar, er det rart at opdage, at man ikke er alene – at andre kan have det på samme måde, og at man gennem samvær med ligesindede kan opbygge nyt selvværd og knytte venskaber. Det er baggrunden for Brønderslev rejseforening for psykisk sårbare, hvor Johanne Knudsen arbejder som frivillig – her udviser hun stor opfindsomhed for at samle midler for at psykisk sårbare kan komme på dagsture eller en lille ferie. 
 
 
Vi glæder os til at finde årets heltinde til SØNDAGs Heltindepris 2017 i samarbejde med dig!
 
Her kan du se billederne fra sidste års prisoverrækkelse:

Heltindeprisen overrækkelse

 

Læs mere om: