SØNDAGs Heltindepris
Karriere og penge

Årets heltinde 2016: Det gør en kæmpe forskel for de udsatte børn

af Rikke Hast 26. april 2016
foto og video af Søren Lamberth
Henriette Karlsen, der har stiftet foreningen De Stærke Børn har netop vundet SØNDAGs Heltindepris 2016. Med titlen følger 25.000 kroner til foreningens arbejde for de udsatte børn. Og prisen kommer til at gøre en kæmpe forskel for de udsatte børn, lyder det fra årets heltinde

-Hvor er den smuk, jeg går ellers ikke med smykker. Men den halskæde er lige mig.

Vinderen af SØNDAGs heltindepris Henriette Karlsen strålede som en lille sol, da tv-vært og smykkedesigner Cecilie Hother gav hende den halskæde på, som fulgte med titlen og de 25.000 kr. , som Henriette nu kan bruge i sit arbejde med foreningen ”De stærke børn”, som hun er stifter af.

Prisoverrækkelsen fandt sted i Aller-Huset på Havneholmen i København. Og det skortede da heller ikke på komplimenter til Henriette, da hun åbent og hudløst ærligt fortalte sin egen barske historie foran de fremmødte, der bl.a. bestod af sidste års modtager af heltindeprisen Lisbeth Johansen fra hjælpeorganisationen LittleBigHelp, Mimi Jakobsen og Lisbeth Zornig Andersen fra dommerkomitéen og flere af de andre finalister bl.a. Suad Zubeid, der er frivillig bydelsmor.

- Jeg var selv finalist, men mine børn stemte på dig Henriette. Og det er helt ok, sagde Suad og tøvede ikke med at give Henriette et kærligt kram.

Jeg er klar til at arbejde i døgndrift

Selv var Henriette meget rørt og taknemmelig for udnævnelsen og for de 25.000, der fulgte med, da pengene vil kunne hjælpe hende og ”De stærke børn” i arbejdet med udsatte børn.

-Det gør en kæmpeforskel. Jeg brænder for det her, og er klar til at arbejde for sagen i døgndrift. Der findes så mange udsatte børn derude, de er der lige nu og er udsat for forhold, andre ikke kan forestille sig. Og så længe de er derude og har brug for en stemme, giver jeg ikke op. For det kan lade sig gøre at bryde med den sociale arv, selvom det synes svært. Det er jeg selv et eksempel på.

”De stærke børn” forsøger igennem oplysning og rådgivning at give børn, der har været udsat for vold og misbrug, livslysten tilbage.