Royal

Test dig selv: Hvor meget ved du om de kongelige?

Er du ekspert i kongehusets stamtræ, kan du alle navne på de europæiske prinser og prinsesser, og sætter du hele dagen af til at se royale bryllupper eller begravelser i fjernsynet? Tag quizzen her, og find ud af hvor meget du egentlig ved om Europas kongelige.

Test dig selv i de kongelige

Er du en rigtig royal ekspert? Test din viden her! Find papir og blyant frem og notér dine svar - f.eks. 1 = A, 2 = B osv. De rigtige svar finder du i bunden af testen. God fornøjelse!

 

1. Hvad er H.M. Dronning Margrethes fulde navn?

A: Margrethe Ingrid Elisabeth Þórhildur

B: Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid

C: Margrethe Þórhildur Ingrid Elisabeth

 

LÆS OGSÅ: Derfor er verden så vild med Kronprinsesse Marys gode stil

 

2. I hvilket årstal blev der indført betinget kvindelig arvefølge, så Dronning Margrethe kunne blive regent?

A: 1941

B: 1953

C: 1962

 

3. Hvem vandt i 2018 Kronprinsparrets Kulturpris, en del af Kronprinsparrets Priser, der vises på DR1?

A: Kim Leine

B: Leonora Christina Skov

C: Merete Pryds Helle

 

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik fylder 50: Se de dejlige billeder fra hans liv

 

4. Hvornår blev tronfølgeloven i Danmark ændret, så det ældste barn – uanset køn – arver tronen?

A: 2001

B: 2005

C: 2009

 

 

5. I hvilken kirke blev H.M. Dronning Margrethe gift med prins Henrik i 1967?

A: Holmens Kirke

B: Københavns Domkirke

C: Frederiksborg Slotskirke

 

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

 

6. Hvilken nordisk kronprinsesse er mor til prinsesse Estelle?

A: Den danske kronprinsesse Mary

B: Den svenske kronprinsesse Victoria

C: Den norske kronprinsesse Mette-Marit

 

7. På hvilket slot blev Prinsesse Benedikte gift med H.H. Prins Richard i 1968?

A: Fredensborg Slot

B: Graasten Slot

C: Marselisborg Slot

 

8. Hvilken europæisk prinsesse frasagde sig efter eget ønske sin royale titel i 2002?

A: Prinsesse Madeleine

B: Prinsesse Märtha-Louise

C: Prinsesse Cristina

 

LÆS OGSÅ: Prins Henriks liv i billeder

 

9. Hvad hedder bogen om Kronprins Frederik fra 2017, hvor han åbenhjertigt fortæller om at skulle arve tronen?

A: Mit lykkelige land

B: Under bjælken

C: De dybeste rødder

 

10. Hvilken model datede Kronprins Frederik i sine unge dage?

A: Malou Aamund

B: Renée Toft Simonsen

C: Helena Christensen

 

 

11. Hvad er Grev Jeffersons fulde navn?

A: Jefferson von Pfeil und Berleburg

B: Jefferson von Wittgenstein und Berleburg

C: Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth

 

12. Hvad hedder Grevinde Alexandras single, som hun udgav i 2018?

A: This Is Me

B: Let Me Through

C: Wash Me Away

 

13. Hvilket navn går Kongeskibet under?

A: Kongeskibet Danmark

B: Kongeskibet Dannebrog

C: Kongeskibet Holger Danske

 

14. Hvad er Prinsesse Maries fulde navn?

A: Marie Françoise Athena

B: Marie Odile Françoise

C: Marie Agathe Odile

 

15. I februar 2018 sprang Prins Nikolai ud som model – for hvilket tøjfirma?

A: Burberry

B: Gucci

C: Prada

 

Kilde: Kongehuset.dk

 

LÆS OGSÅ: SØNDAG møder Prinsesse Benedikte: "Jeg er ret nysgerrig"

 

Svar:

1 = B

2 = B

3 = A

4 = C

5 = A

6 = B

7 = A

8 = B

9 = B

10 = A

11 = C

12 = C

13 = B

14 = C

15 = A

 

12-15 rigtige svar: Du kan sagtens kalde dig selv en ægte royal ekspert.

8-11 rigtige svar: Slet ikke dårligt - du ved bestemt et og andet om de royale.

4-7 rigtige svar: Du følger med - men der er lidt vej endnu, før du kan kalde dig ekspert.

1-3 rigtige svar: Du skal nok læse lidt op på kongehuset, hvis du vil være en ægte royalist.

 

Læs mere om: