Fem veninder på tur i Venedig. Fra venstre Lenette Glerup-Jahn, Lene Skjærbæk Røge, Marianne Gatten Henriksen, Kirsten Elisabeth Kristoffersen og Betina Fleron.
Rejser

Rejseguide: Tag på en skøn venindetur til Venedig

Den italienske kanalby er et af de mest romantiske steder i verden. Men du behøver ikke at have din elskede med som rejsepartner. Byen egner sig også fortrinligt til en forlænget weekend med veninderne. Her er Venedig på 48 timer.

Rejseguide: Oplev Venedig på kun 48 timer

En kop espresso på Markuspladsen, en slentretur i de hyggelige labyrintiske gader, duften af rosmarin og nybagt focaccia fra et lokalt bageri og en aperol spritz med udsigt til udsøgt renæssancearkitektur. Altsammen i selskab med dine veninder. Livet bliver bare ikke bedre.
Fotograf Betina Fleron rejste til Venedig sammen med fire veninder og tog undervejs en række fotos til SØNDAG. Veninderne rejser sammen hvert andet år og skiftes til at planlægge rejsen. Tidligere ture er gået til Sardinien og Milano, så veninderne må siges at have en forkærlighed for Italien.
 
En gondolier tager sig en sikkert vel­fortjent pause. Der er mange turister i Venedig, og en tur i gondol er et must for rigtig mange af dem.
 
 
Rejsen til Venedig havde traditionen tro fokus på gastronomi, oplevelser og samvær tilsat et drys shopping. Turen varede 48 timer, fra veninderne ankom til Venedig med bådtaxi, til de rejste fra byen igen. De havde selv sammensat rejsen for at være så fleksible som muligt. Flybilletterne fandt de på nettet. Det samme gjorde de med den rummelige lejlighed med hele to uundværlige badeværelser i gåafstand til nærmest hele den centrale del af Venedig.
 

Dansktalende guide

Hjemmefra havde de også booket en dansktalende guide – en kvinde bosiddende i Venedig, som skræddersyede en rundtur i byen til fods til veninderne med det formål undervejs at fortælle lidt om ”det hemmelige Venedig”. Undervejs kom de blandt andet forbi den ikoniske Rialtobro og Venedigs kendte fiskemarked ved Canal Grande, som er meget livligt, og hvor både turister, lokale og kokke handler. 
 
Hvem vil ikke gerne pynte sit landkøkken med buketter af solmodne chilifrugter?
 
 

Markuspladsen ved daggry

Bjergtaget blev veninderne undervejs over, hvor mange overraskelser byen byder på. Hvert eneste sving om et hjørne synes at afsløre nye åbenbaringer. Undervejs købte de godt ind af frugt, nødder, prosecco og andre lækkerier, som de efterfølgende kunne hygge sig med tilbage i lejligheden, inden de skulle ud at spise om aftenen på en hyggelig restaurant ved kanalkanten. 
 
Morgenlyset er magisk i Venedig, så veninderne stod tidligt op den ene morgen og drog af sted mod Markuspladsen, før solen stod op. Målet var at tage nogle smukke fotos, og de blev ikke snydt. 
Venedig er kendt for sit helt specielle og meget smukke lys. Det kan betale sig at stå tidligt op for at opleve det. 
 
 
Når man er tidligt oppe, oplever man også, hvordan byen står op, og dens indbyggere gør sig klar til en ny dag. Det i sig selv er en oplevelse et sted som Venedig, som jo er bygget på vand og dermed byder sine indbyggere et helt andet hverdagsliv end det, vi kender.
Når man har været tidligt oppe, er det rart at kunne slappe lidt af efter frokost, så flokken af veninder fortsatte til Lido di Venezia, hvor både strand og butikker lokker. Det var også muligt for omkring 10 euro at få massage på stranden, hvilket flere benyttede sig af, ligesom et par stykker forsøgte sig med den vanskelige balancekunst på paddle boards, som kunne lejes på stranden. 
 
Betagende udsigter findes overalt i kanalbyen.
 

Gondoler og glaskunst

Ingen tur til Venedig uden en tur i gondol. Det skal simpelthen prøves, selv om priserne kan være lidt pebrede. For det er bare en ganske særlig og stemningsfuld oplevelse at glide rundt i Venedigs mange kanaler og betragte folkelivet og den betagende arkitektur.  
Lidt nord for Venedig finder du glas-øen Murano. Her kan man blandt andet besøge glasmuseet, Museo del Vetro, som har en smuk samling af den fornemme glaskunst. Ved siden af Murano finder du Burano, som er kendt for sine huse malet i stærke farver og sit fine håndarbejde i broderi og kniplinger. Veninderne nåede Murano, men ikke Burano på denne tur.
 
Gondolerne ligger klar.
 
 
Der er masser af unikke oplevelser at hente i Venedig og omegn, og mange af dem må man bare se, når nu man er i Venedig. Men noget af det hyggeligste er at sætte tempoet ned og lade sig drive rundt i Venedigs krogede gader. Gerne lidt væk fra turiststrømmen, hvor det lokale liv kan opleves, og hvor man kan slå sig ned på en lille campo og nyde en gelato, et glas vin eller en kop italiensk kaffe. 
 
Her lidt væk fra det hele er prisniveauet også et helt andet, og man kan for eksempel sagtens finde en hyggelig restaurant, hvor man kan indtage en veltillavet hovedret for omkring 10 euro. En flaske god prosecco på en restaurant koster omkring 25 euro.
 
Trækker man væk fra turiststrømmen og ud i de små, krogede gader, oplever man hurtigt et andet Venedig.
 
Nu vi er ved budgettet, så havde veninderne et budget for turen, der hed 4.000 kroner per snude for rejse og overnatning. I lejligheden kunne overnatningen klares for 470 kroner per person per nat. Morgenmaden købte de selv ind til og spiste sammen i lejligheden, før de drog ud for at opleve en ny dag i kanalbyen, der aldrig holder op med at fascinere, fortrylle og forføre. 
 
REJSEFAKTA
Bo godt: Er I mange, er der penge at spare, hvis I vælger at dele en lejlighed. Veninderne fandt deres Venedig-lejlighed hos Al Bailo di Venezia Residence Suite.
Kom omkring: En dagsbillet til vaporettoen (vandbussen) koster 20 euro. Billetten bliver billigere, hvis du køber til flere dage. To dage koster f.eks. 30 euro. Billetterne købes i et billetkontor, lige før man går om bord.
Sæson: Det er rart at være i Venedig om foråret eller i det tidlige efterår. Her er temperaturen perfekt til at gå rundt og opleve den smukke by.
Tip: Glem ikke at søge væk fra turiststrømmen og hen, hvor det lokale liv leves. Ofte skal du ganske få meter væk. Her er prisniveauet også anderledes.
Vil I gerne fotograferes i historiske dragter i den smukke by, kan I f.eks. opsøge veniceatelier.com.

Læs mere om: