Bolig

Gammeldags jul i det gamle bondehus

Med sne på taget, mistelten inde og ude og levende lys i sprossevinduerne emmer Louises bondehus fra 1880 af vaskeægte, gammeldags jul. Indenfor har hun pyntet op i alle kroge med gran, kogler og lækkerier.

HER BOR:
Louise, der arbejder med dufte til hjemmet, hendes mand, Mads, som er bygningskonstruktør, deres to drenge og hunden Molly.
 
BOLIG:
Stråtækt bindingsværkshus fra 1880 i Nordsjælland. Boligen består af et hovedhus og en tidligere stald, som er blevet renoveret og inddraget til beboelse.
 
AREAL:
140 kvm.
 
 
En imponerende smuk mistelten vokser på æbletræet i haven ved Louise og hendes families gamle bondehus i Nordsjælland. Det er den, der sætter julen i gang.
– Vi klipper altid grene af den og pynter op i huset med dem. Det er sådan, vi starter vores julepyntning hvert år, fortæller Louise.
Haven er i det hele taget et smukt tag selv-bord af naturmaterialer – lige til at pynte stuerne med, synes Louise. Buske med hvide snebær og røde vinterbær, grantræer med kogler og saftigt mos venter bare på, at hun går en runde derude og samler ind til kranse og dekorationer. 
– Man kan komme langt på en tur i haven. Nøgne grene fra vores gamle frugttræer er fantastiske til dekorationer, og gran er altid med i min julepyntning. Det er så hyggeligt med alt det grønne, det både pynter og dufter, siger Louise.
 
 
Julens kranse binder Louise gerne selv. De skal være naturlige i udtrykket, så de passer til det gamle bondehus – og så skal de være nemme at lave.
– I år har jeg mest været til, at dekorationerne skal ligne små stykker magisk juleskov, fortæller Louise.
En mangeårig karriere i bolig- og livsstilsbranchen har givet Louise en sikker stilsans, og indretningen er holdt i sorte og hvide toner, mens en blanding af arvestykker, loppefund og nyere møbler giver kontrast til de rolige farver. Husets mest brugte rum er køkkenet, som Louise har indrettet med gamle møbler og varme træsorter. 
– Her i julen er det især i køkkenet, at vi samles for at julehygge. Den første søndag i advent mødes gæster og familie her og spiser æbleskiver og bager kager. Vi får fyldt kagedåserne op med småkager og honninghjerter – og der bliver ikke sparet på hverken glasur eller krymmel, smiler Louise. 
 
 
KOM MED INDENFOR I LOUISES SMUKKE BONDEHUS I GALLERIET HERUNDER

Galleri: Gammeldags jul i det gamle bondehus

 

 

Læs mere om: