Argan olie gør dig smuk og sund
Skønhed

Argan olie gør dig både sund og smuk

17. august 2012
af Hanne Vinther Mikkelsen
foto: Panthermedia
Fra rynker til åreforkalkninger. Fra spaltet hår til sukkersyge. Argan olie fra det sjældne Argan træ i Marokko kan både bruges som skønheds-serum og mod en række sygdomme og skavanker. Se her hvad argan olie kan gøre for dig

Det ser måske ikke ud af meget, men det sjældne Argan træ gemmer på en skøn og sund hemmelighed. Berberkvinderne i det sydlige Marokko har i hundredvis af år udvundet olie af argan nødderne - argan olie - og brugt den som kosttilskud og til kosmetiske behandlinger.

Og argan olie virker mod det meste. Fra rynker til åreforkalkning. Fra bumser til for højt blodtryk. Fra spaltet hår til sukkersyge. Fra tør hud til nogle typer af kræft.

Her kan du købe 100 % ren arganolie til hud og hår >>

Herhjemme er mirakelmidlet arganolie også kommet på hylderne hos flere og flere helsebutikker, kosmetologer og frisører. Olien er nemlig smækfuld af antioxidanter, E-vitamin og har et ekstremt højt indhold af flere gavnlige Omega fedtsyrer. Argan olie indeholder faktisk op mod fem gange så meget naturligt E-vitamin som andre vegetabilske olier, og det sætter fart på fornyelsen af kroppens og hudens celler. Så det er bare med at komme i gang med at smøre og spise.

LÆS MERE: Denne olie skal du smøre din krop ind i

Argan olie som kosttilskud

Argan olien kan bruges i madlavningen eller tages i kapselform som kosttilskud. Og det er ikke småting, argan olien efter sigende kan hjælpe mod. Som udgangspunkt kan den virke anti-inflammatorisk og dermed dulme f.eks. gigt- og generelle muskelsmerter. Argan olien kan også sænke blodtrykket og smøre årerne, så du undgår forkalkning og forsnævring.

LÆS MERE: Dit blodtryk kan påvirkes af mange forskellige faktorer. Lakrids er en af dem. Læs hvor meget lakrids, der får blodtrykket til at stige

Amerikanske forskere har samtidigt opdaget, at antioxidanterne i argan olie virker mod visse typer kræft. Blandt andet prostata-kræft, da den i nogen grad kan bremse celledelingen. Og i Marokko, argan oliens hjemland, er den almindeligt brugt til behandling af sukkersyge, ligesom den menes at kunne forebygge diabetes 2, gammelmandssukkersyge, som rammer stadig flere på grund af usund livsstil.

I madolien, hvor nødderne har været ristede, finder man en let smag af mandler og nødder og et helt usædvanligt højt indhold af Omega-6 eller Omega-9 (over 80%). Den har en ret udpræget smag og skal kun bruges til madlavning, hvor den ikke skal opvarmes til høje temperaturer, da den mister sin effekt. Arganolien kan i stedet dryppes på salater som dressing eller du kan dyppe dit brød i den.

Her kan du købe arganolie til madlavning >>

Argan olie i håret

Vores hår bliver tørt og mister elasticitet med alderen. Argan olie er med tiden blevet en af de vigtigste ingredienser i de forskellige olier til håret.
Samtidigt er det E-vitamin, som findes i olien, en kraftig antioxidant, der bidrager til at bekæmpe de frie radikaler, der kan skabe problemer for håret på lang sigt.

Argan olie på huden

Argan olie er ifølge førende skønhedseksperter synonym med anti-ageing, og derfor er den dyrebare olie naturligt nok en af tidens mest markante trends i Hollywood. I kraft af oliens usædvanligt høje indhold af essentielle fedtsyrer og E-vitamin, som er stærke antioxidanter, fungerer den forebyggende på hudens ældning, og den kan være med til at fjerne nogle af de skader, som allerede er sket.Olien passer perfekt til alle hudtyper, selv fedtet hud. Og så skulle den altså kunne hjælpe med at stramme op, glatte ud, fylde op og fjerne små pletter på huden.

Men her stopper det tilsyneladende ikke, da olien også er kendt for at kunne lindre eller hele eksem, betændelse, bumser, ar, pigmentpletter og overfladiske strækmærker.

Du finder mange flere produkter med argan olie her >>

ARGAN OLIE KAN BRUGES MOD

Den kosmetiske olie:
- Psoreasis
- Eksem
- Hudallergi
- Betændelse i huden
- Tør, slap hud
- Fine rynker
- Pigmentpletter
- Overfladiske strækmærker
- Tørre negle og tørt hår

Kosttilskud eller madolie:
- Mod forhøjet kolesteroltal
- Mod forhøjet blodtryk
- Mod åreforsnævring
- Forebyggelse af udviklingen af sukkersyge og alzheimers
- Smertelindrende ved lette til moderate gigt- og muskelsmerter]

LÆS MERE: Hvorfor får vi egentlig rynker? Få svaret lige her

Artiklen indeholder affiliate links.

Læs også