https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/28/5-typiske-traeningsfejl-hos-kvinder/28-motion612x325.jpg
Træning og kost

5 typiske træningsfejl hos kvinder

14. juli 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
foto: Pantherstock.com
Der kan være flere grunde til, at din træningsudvikling er gået i stå

At løbe i det samme tempo og løfte for lette vægte ved styrketræning er nogle af de fejl, som en del kvinder laver under træningen. For det er vigtigt at presse sig selv, hvis man vil blive stærkere og få bedre kondition.

Ramona Braganza, der er personlig træner ved Gold's Gym og som har udviklet et kendt træningsprogram for kommende brude, har her samlet nogle klare træningsfejl, som er typiske for kvinder at lave, skriver MSN Health.

Den samme træning
At løbe den samme tur i nabolaget eller de samme 15 minutter i samme tempo på løbemaskinen i fitnesscentret er ikke nok i forhold til at udvikle konditionen.

Sørg i stedet for at intervaltræne, så du presser dig selv hårdere. Det gælder uanset, om du cykler, løber, svømmer eller andet. Det hjælper kroppen med at restituere, at du forbedrer din form.

For lidt vægt ved styrketræning
Kvinder vil gerne være stærke - men ikke så stærke, at styrketræningen giver store overarme. Det kan godt få kvinder til at løfte færre kilo. Men for det første har kvinder sværere ved at få så store overarme som mænd, og for det andet forbrænder man faktisk generelt flere kalorier, når man har større muskler.

Pres derfor også dig selv, når du løfter vægte. Det får du ikke nødvendigvis store overarme af.

LÆS MERE: Vil du have styr på dine vægte? Her får du sandheden om vægttræning

Tålmodighed er en dyd
Når man begynder at træne mod et konkret mål, vil man gerne se resultater med det samme. Men sådan foregår det bare ikke med træning. Mange kvinder begynder også hurtigt at sammenligne sig med andre kvinder, der er i langt bedre form. Det kan nærmest tage modet fra dem, så de i stedet falder i, dropper træningen, bliver i dårligt humør og spiser chips og slik i stedet.

Vær derfor indstillet på, at træningen tager tid, og at du ikke kan sammenligne din træning med andres.

Drop genvejene
Det er måske fristende for kvinder at tage en genvej her og der. Men det går kun udover dig selv, hvis du tager mange pauser på løbeturen eller løfte for lette vægte. Træning skal ikke være rutine.

Resultaterne viser sig hurtigere, hvis du kæmper og udfordrer dig selv under træningen, siger Ramona Braganza.

Træning på tom mave
Ifølge Ramona Braganza glemmer mange kvinder at drikke nok vand under træningen - og ofte har de ikke spist i flere timer før træningen, for det måske er tidligt om morgenen eller efter en hektisk arbejdsdag. Det er ikke godt for træningen, fordi man dermed ingen energi har.

Sørg for at spise en snack et par timer før træningen. Det kan være et stykke brød, lidt knækbrød eller nødder - og drik godt med vand.

LÆS MERE: Efter træning, kommer pause. Læs her hvordan din krop restiuerer bedst

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også