https://imgix.femina.dk/media/073e8465f457465381f3088f00b154b0.jpg
Træning og kost

Tag trappen og tab dig

24. juni 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Shutterstock
Det er hårdt at tage trapperne, men netop derfor er det en god og effektiv motionsform

Vi kender det nok alle sammen, der er bare langt op til 5. sal.

Netop fordi det ER hårdt at gå op og ned ad trapper, er trappetræning en rigtig god motionsform.

Trappetræning er både en billig - de fleste har adgang til trapper - og samtidig meget effektiv form for konditionstræning, og så styrker du musklerne i balder og lår.

Kom appelsinhuden til livs

Træning på trapper er faktisk en rigtig »cellulite-dræber«.

LÆS MERE: Få svaret på hvorfor du får appelsinhud, og hvad du skal gøre for at slippe af med det igen

Hvis du ikke er i form, skal du selvfølgelig starte forsigtigt op med din træning, og lad være med at løbe ned ad trapperne. Det kræver virkelig god styring, balance og koordination at træne på trapper. Husk at træne med gode sko på, så det ikke bliver for hårdt for dine led.

Prøv dem her, og brug ca. 1 minut på hver øvelse, og hold pause i 1 minut mellem øvelserne:

> Løb langsomt op ad trappen og gå ned igen.

>Tag to-tre trappetrin i hvert skridt, når du går op ad trappen, så du nærmest laver »lunges« op ad trapperne! Gå ned i roligt tempo.

> Stå ved det allerførste trappetrin og gå skiftevis op med den ene fod ad gangen, så du har venstre fod på trappetrin nummer 1 og højre fod på gulvet. Så skifter du, sætter venstre fod ned på gulvet og den højre fod op på trin nummer 1. Hvis dette er for nemt, sætter du tempoet op eller hopper, så du skiftevis har højre fod på trappetrin nummer 1 og venstre fod på gulvet og omvendt!

LÆS MERE: Vil du have blød og lækker hud, blødt hår og smukke sommertæer, så kan du selv lave skønhedsprodukter af de ting, du i forvejen har i køleskabet.

> Stå på gulvet og hop, på begge fødder, op på trappetrin nummer 1. Fødderne holdes i hoftebreddes afstand. Gå ned igen og gentag. Hvis det er for nemt, kan du hoppe op på trappetrin nummer 2, og gå ned igen. Forsøg at lande »blødt« på fødderne med let bøjede knæ, så du fjedrer lidt i knæerne, når du lander!

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også