https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/06/26/grape/grapefrugt-stor.jpg
Krop & velvære

Grapefrugt kan påvirke din medicin

2. juli 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
Både frugten og juicen fra grapefrugt kan forstyrre kroppens evne til at nedbryde medicin

Elsker du den syrlige grapefrugt - hvad end den er smukt rød eller bleg grøn - så skal du dog være opmærksom, hvis du tager medicin.

For selv om grapefrugter er både sunde, sprængfyldt med antioxidanter og betændelseshæmmende stoffer, så har grapefrugt en uheldig indvirkning på forskellige typer af medicin, lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut.

LÆS MERE: Antioxidanter kan mindske risikoen for, at kvinder får et slagtilfælde. Læs hvorfor lige her.

- Der er rigtig nok en hage ved grapefrugt. Sagen er, at frugten adskiller sig fra andre citrusfrugter ved at både frugten og juicen kan forstyrre kroppens evne til at nedbryde forskellige mediciner. Undersøgelser viser, at stofferne fra grapefrugt kan være i kroppen i op til tre dage efter, vi har spist dem, forklarer hun.

Skift til appelsiner

Og det kan være mange forskellige typer medicin, der kan blive påvirket af grapefrugt, uddyber hun.
- Det kan være antibiotika, antidepressiver, valium og sovemidler, epilepsimidler samt viagra til mænd og østrogenbehandling af kvinder, siger hun og tilføjer at også blodtryksregulerende tabletter kan blive påvirket af grapefrugt.

LÆS MERE: Presser du selv din juice, kan de med fordel skifte appelsin og grape ud med en masse grøntsager. Her finder du en liste over lækre grøntsager, der passer perfekt i din juice.

Derfor bør man gå over til appelsiner eller andre citrusfrugter, som ikke ser ud til at påvirke din medicin på samme måde, mens man tager medicin.

Læs også