https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/06/25/hanne-danielsen/hanne-danielsen612x325.jpg
Selvudvikling

Hanne Danielsen: Sådan mødte jeg Ib Michael – og blev forelsket

14. juni 2013
af Redigeret af Trine Fisker
foto Sif Meincke, All Over Press
Hanne Danielsen regnede egentlig ikke med at hun skulle ende med at blive kærester med Ib Michael. Her fortæller hun, hvordan de alligevel endte med at blive gift – nu på 25. år

I 25 år har den tidligere tv-vært Hanne Danielsen og forfatteren Ib Michael været gift. De sagde ja til hinanden i en lille polynesisk kirke, og i dag - 25 år efter de blev gift - er Hanne Danielsen ikke i tvivl om at det er de to for evigt.

Deres fælles rejse sammen begyndte på en anden rejse. Hanne Danielsen mødte nemlig Ib Michael, som hun kalder Mik, da hun i sin tid sejlede med Nordkaperen.

De forelskede sig i hinanden under en mexicansk nattehimmel, mens de sad og lyttede til mexicanske kærlighedssange, som han oversatte for hende.

Efter sit første ægteskab mødte Anne Fabricius-Bjerre og Bent Fabricius-Bjerre hinanden. Et møde, der resulterede i et ægteskab og et job som biografdirektør. Læs her hvordan det gik til

Begge havde i forvejen en kæreste

På det tidspunkt havde de begge en anden kæreste. Hun »smed alt over bord«, siger hun.

Men det gjorde han ikke.

- Jeg regnede heller ikke med, at vi ville blive ved med at være kærester, når vi kom hjem. Ikke fordi jeg ikke vidste, hvad jeg ville. Jeg vidste fuldstændig, at det her ville jeg gerne. Men Mik havde jo nærmest været kæreste med det halve af København, så måske var det bare en ferie-ting imellem os, fortæller hun.

Men selv om hun vidste, at hun gerne ville ham, så havde hun ingen planer om at kontakte ham, da turen på Nordkaperen var forbi.

- Jeg vidste, at jeg ikke selv kom til at opsøge ham. Det var ham, der måtte tage den beslutning. For mig var det klart, at hvis jeg fik muligheden, så ville jeg tage den for livstid. Og så måtte jeg tage de skrammer, jeg måtte få. Sådan er livet jo i det hele taget. Du får de skrammer, du får, og dem må du så klare, siger hun.

Vært på Aftenshowet Maria Yde mødte sin mand, da hun var ti år. Her løfter hun sløret for, hvordan det endte med, at de rent faktisk blev forelskede

Har du fået skrammer?

- Og ja, jeg har da fået mine skrammer med Mik. Men de bliver ligesom væk inde i mit hoved. Jeg tror såmænd, der har været masser af skrammer, jeg kunne have skrevet ned i en dagbog og husket på. Men det har jeg ikke gjort, og i dag kan jeg helt ærligt ikke huske dem. Jeg kan godt huske perioder, der har været besværlige, og hvor han har været irriterende. Men alt sammen overskygges af, at han er ret vidunderlig at være sammen med. Og det er bare forever med os to, siger Hanne Danielsen.

Læs også