https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/49/jette-torp-jul/jette-torp-jul-stor.jpg
Selvudvikling

Jette Torp: Er blevet mindre jule-agtig

4. december 2012
af Britta Bjerre
foto: All Over Press
Sangeren Jette Torp er blevet mindre »juleagtig«, i takt med at hendes børn er blevet større. Men december er alligevel en særlig måned, der også rummer fødselsdag og

Julen er noget, vi alle har til fælles, men hver familie har deres helt særlige traditioner og deres helt egne juleminder.

Vi har spurgt Jette Torp, hvordan julen ser ud hjemme hos hende, og om der er noget helt særligt, der ikke må mangle juleaften.

Sidste års bedste julegave?

- Jeg har fødselsdag en uge før juleaften, så jeg har det med at blande tingene sammen, når jeg tænker tilbage. Men jeg kan tydeligt huske, at jeg fik en vidunderlig ring af min mand. Men nu, ved nærmere eftertanke, er jeg alligevel blevet i tvivl og tror egentlig, at det var en fødselsdagsgave.

Det har jeg altid på julebordet?

- Jeg har ingen faste regler eller traditioner, hvad det angår. Men der skal være havregrynskugler et eller andet sted. Det er et must. Forrige år glemte vi at få dem lavet, men så kom der heldigvis noget familie på besøg, som havde dem med, og så blev det alligevel jul i vores lille hjem.

LÆS MERE: Er du også vild med julens konfekt, så klik her og få seks opskrifter på lækker julekonfekt

Mit yndlings julepynt?

- Jeg er ikke særlig juleagtig og er blevet det mindre og mindre i takt med, at mine børn er blevet større. På en skala fra 1 til 10 er jeg vel »en god 5'er« eller måske ligefrem »en 6'er«. Men jeg har skam en julepyntskasse stående. For nogle år siden kom en af mine sønner og sagde, at »nu var det da på tide at få noget julepynt op«. Men vi har da nogle af min mormors strikkede nisser, som skal op at hænge hvert år, selv om de ikke er specielt kønne.

LÆS MERE: Sangerinden Søs Fenger fortæller om den bedste jul - og der er både sne, en julemand og en dybfrossen sø. Læs her, hvad det var der gjorde netop den jule så magisk.

Min favorit tv-julekalender?

- Fra nyere tid kan jeg vældig godt lide »Absalons hemmelighed«, som DR viste i 2006. Titelsangen »Drømte mig en lille drøm« er så smuk, og jeg har faktisk selv sunget den ved flere julekoncerter. Da jeg havde små børn, syntes jeg også godt om »Jullerup Færgeby« og de andre dukkejulekalendere, som var vildt søde.

Det spiser vi altid juleaften?

- I mange år spiste vi altid kalkun, men det gør vi ikke mere. Da jeg mødte Claus, begyndte jeg at holde jul sammen ham, og i hans familie fik de gås, og det smagte bare så lækkert. Så vi er konverteret. Fra kalkun til gås, altså.

LÆS MERE: Rigtig mange spiser and juleaften. Her får du opskriften på en perfekt stegt and.

Juleoverraskelsen?

- Vores mellemste søn boede hos en familie i Colorado i stedet for at gå i 10. klasse og siden har vi Skypet sammen. En dag spurgte de, hvad vi ville sige til, at de kom og holdt jul sammen med os? De var selvfølgelig velkomne. Så det bliver en stor jul på 12 i år. Og 29. december har Claus og jeg bryllupsdag. Vi blev gift i 2004. Claus friede om sommeren, men vi valgte den 29. december, fordi vi vidste, at da var de folk, vi gerne ville have med, ikke ude at spille.

Læs også