https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/49/sos-fenger/lis-soerensen-stor.jpg
Selvudvikling

Søs Fenger om den bedste jul: Det var ren Astrid Lindgren-idyl

2. december 2012
af Redigeret af Trine Fisker
Foto Sif Meincke og All Over Press
Når sangerinden Søs Fenger ser tilbage på den bedste jul, så er der en masse sne, is på søen og en ægte julemand

Julen er hjerternes fest, og som så mange andre, så kan sangerinden Søs Fenger lynhurtigt fortælle om det bedste juleminde. Det er julen for ti år siden.

- Jeg ved præcis, hvad det er for én, der er den bedste. Vi skal nok ti år tilbage, hvor vi holdt jul oppe i vores hus i Sverige. Det år var det ren Astrid Lindgren-idyl. Det havde sneet og sneet, og alting var så smukt, så man næsten ikke kunne holde ud at se på det. Søen var gennemfrosset, og når vi børstede sneen væk, var den spejlblank og så klar, at vi kunne se ned igennem isen og frosne luftbobler ned til al tangen. Det er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set, siger hun.

LÆS MERE: Sne hører sig julen til, men det gør konfekt også. Her får du seks opskrifter på julens lækreste konfekt

Rimfrosten hang i birketræerne, og alting var så vidunderligt og så tyst og så stille, at vi næsten ikke turde tale sammen, når vi gik rundt dér i skoven kun akkompagneret af sneen, der knirkede under vores støvler.

Under artiklen har vi samlet en masse fine billeder af Søs Fenger.

LÆS MERE: Søs Fenger har flere gange arbejdet sammen med Lis Sørensen. Her fortæller hun om, hvordan hendes største hits er blevet til.

Fældede selv træet og fik besøg af julemanden

Og juletræet hentede de naturligvis selv ude i skoven, ligesom gaverne naturligvis også blev leveret af en vaskeægte julemand.

- Og selvfølgelig hentede vi juletræ i skoven og fældede det selv. Og min svoger, som er svensker, var julemand. Og vi lavede snelygter og byggede igloer. Det var så fuldendt idyllisk, at det næsten er til at brække sig over, og det er også lige før, jeg begynder at tude nu, når jeg tænker tilbage på det, siger hun.

Læs også