https://imgix.femina.dk/media/d71195f90df2463b8c23c4ea0ab82a52.jpg
Selvudvikling

Andrea Elisabeth Rudolphs ufanatiske livsændring

18. maj 2012
af Britta bjerre
foto: Nellie Møberg
Læs, hvorfor Andrea Elisabeth Rudolph stiftede sit firma, Rudolph Care, og få hendes gode råd til en hverdag uden kemikalier

Da Andrea Elisabeth Rudolph for seks år siden lod sig teste for skadelige kemikalier i blodet, viste undersøgelsen, at hun var den af de kendte testpersoner, der havde det højeste indhold af kemikalier.

Hun var gravid dengang. Og blev rystet.

Det blev den direkte årsag til, at hun i dag har forladt tv og nu har sit eget firma, Rudolph Care, der producerer eksklusive, økologiske hudplejeprodukter uden farlig kemi.

Her er hendes råd til, hvordan du kan gøre din hverdag mere "ren" - på en ufanatisk måde.

Andrea Elisabeth Rudolph ryddede badeværelset for kemikalier

-Så gik jeg ellers hjem og smed alt det ud, jeg havde stående på mit badeværelse. Og jeg havde meget. For lige præcis det med at pleje mig selv er noget, jeg har været rigtigt glad for.

- Hvis jeg har haft lidt ekstra penge en måned, har det tit været et hudplejeprodukt, jeg har valgt at købe til min krop, i stedet for måske et par nye sko.

Sådan siger Andrea Elisabeth Rudolph, den tidligere tv- og radiovært, om sin reaktion, efter at have siddet overfor en professor på Rigshospitalet, der havde forklaret hende, hvordan hun fremover bedst kunne forsøge at navigere udenom de farlige kemikalier, der er allevegne i det, vi omgiver os med.

Læs også om det søgsmål Andrea Elisabeth Rudolph vandt mod Se & Hør i 2010, og hvordan hun donerede erstatningen til velgørenhed.

Den røde læbestift

- Når man forsøger at ændre sit liv til det "renere", siger hun, - er det vigtigt ikke at blive fanatisk, men som en begyndelse prøve at ændre på hverdagstingene. Jeg har stadig en rød læbestift, som jeg elsker. Den er knaldende rød, og den lever måske ikke helt op til den religion, jeg ellers praktiserer, men jeg bruger den også kun en gang eller to hver anden måned.

Hverdagsting

- Alle hverdagstingene til gengæld: deodorant, shampoo, bodylotion, toiletpapir. køkkenrulle, rengøringsmidler, opvaskemiddel, skift dem ud. Gå som hovedregel efter det nordiske miljømærke "Svanemærket" og efter det europæiske "Blomstermærket", når det gælder tekstiler. Jeg har virkelig lyst til at sige til folk: Du skal ikke gå hjem og ændre på HELE dit liv. Det skulle nødigt blive: Åh, nej, jeg lever mit liv helt forkert. Hvordan gør jeg alting rigtigt?

Ét skridt ad gangen

- Tag ét skridt ad gangen. Find én ting til at begynde med, hvor du tænker: Jeg kunne faktisk godt skifte min toiletrulle ud med en toiletrulle af et Svanemærket fabrikat og måske er lavet af genbrugspapir i stedet for den vatterede og blegede udgave, jeg plejer at købe, som er tilført kemikalier og måske oven i købet også er tilsat parfume.

- Se dig om, hver gang du løber tør for noget: Findes der et bedre miljømæssigt bedre alternativ?

Sådan lyder altså rådet fra 35-årige Andrea Eliisabeth Rudolph, der senere fik en sund og rask datter, Isolde. Hun bor ikke længere sammen med Isoldes far og er single pt. i kærlighedslivet.

Læs også disse 5 råd til at forbedre dit indeklima, og få bugt med kemikalier

Læs også