https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/05/20/mode-der-slanker/mode-der-slanker-stor.jpg
Stil

Sådan klæder du dig slankere – 20 tips til en slankende garderobe

17. maj 2013
af Redaktionen
foto Stine Heilmann
Klæder skaber folk, men dit tøj kan også skabe en helt ny figur. Her får du gode råd til at vælge det tøj der får dig til at se slankere ud

Det er ikke kun kost og motion, der kan give en slankere silhuet. Du kan også snyde lidt med tøjet, så de ømme punkter bliver camoufleret, og du fremstår smal og smækker. Her giver SØNDAGs stylist Marie Paludan dig de uundværlige tricks.

LÆS MERE: Kronprinsesse Marys stylist fortæller her hvad dit tøj fortæller om din person.

Både når det kommer til, hvilke bukser du skal vælge, hvilken jakke, der er bedst for dig og hvilken kjole, der er bedst til at skabe et slankere look.

Klæd dig slankere - TOPPEN

1. For at få en slank silhuet skal du gå efter toppe, der får overkroppen til at syne længere for eksempel ved hjælp af lodrette og diagonale striber. Tunikaer eller lange toppe er geniale. Sæt gerne en figursyet vest, cardigan eller jakke til, så der kommer svung over taljen.

Sådan klæder du dig enkelt uden at se kedelig ud - få 5 tips under artiklen

2. Bluser og toppe med mørke blokke i siderne og lys midte giver et smalt look.

3. For at få din hals til at se lang og slank ud skal du bruge V-udskæring og mønstre der spidser ned foran. Bådudskæring og rund hals der sidder helt oppe ved halsen giver dig i stedet en kort og bred hals.

4. Har du stor barm og buttede arme, kan du med fordel anvende lag-på-lag-stilen. En lille, mørk top under en cardigan eller jakke, så virker du slankere.

LÆS MERE: Høj eller lav? Få tips til, hvordan du klæder dig efter din højde

5. Pas på med at sætte et bælte i taljen til de korte toppe. Det får toppen til at strutte ud, hvilket får hoften til at syne bredere.

Klæd dig slankere - KJOLEN

6. Når du skal vælge kjole, så gå efter nogle, der følger kroppen uden at sidde stramt. Balloneffekt og plisseringer på underdelen virker slankende. Kjoler med meget strut og vidde fra taljen og ned giver for meget bredde og får dig til at syne større.

7. Brug store smykker. De får dig til at se mindre ud.

8. Du kan godt bruge småmønstrede kjoler, men sæt en mørk jakke eller cardigan over, så virker både arme og overkrop smallere.

LÆS MERE: Vil du gerne shoppe tøj på nettet, men ved ikke hvor du skal begynde. SØNDAG har samlet 20 af de bedste webshops

9. Længden på kjolen skal vælges med omhu. Slutter den ved det bredeste sted på dit ben, vil du virke kraftigere. Lange kjoler helt ned til anklen kan let få dig til at se lille og firkantet ud.

Klæd dig slankere - JAKKEN

10. Taljerede blazerjakker i mørke farver som marineblå, brun og sort giver hele din overkrop et slankt look.

11. Pas på med store påsyede lommer både på siden og ved brystet. Det giver fylde de forkerte steder.

12. Jakken skal enten være kort eller gå helt ned over enden. Hvis den ender midt på bagen, kan du komme til at se for kompakt ud.

13. Jakker med stort revers giver bredde til skuldre og overkrop. Ønsker du et smallere look foroven, så vælg jakker helt uden revers, evt. med dybt V ned foran.

Klæd dig slankere - BUKSERNE

14. Striber på langs giver dine ben længde. Det gælder striber i alle bredder. Striber og mønstre på tværs gør hele din underkrop bredere.

15. Undgå bukser med meget vidde forneden, du kommer til at se kortere og bredere ud. Buksebenene skal smalle ind forneden, så syner dine ben længere og tyndere.

16. Ensfarvede bukser, gerne i mørke farver med lodrette stikninger, lommer, lynlåse eller andre detaljer på langs giver dig længde og smallere silhuet. Store lommer på lårene, dominerende mønstre i lyse farver og stikninger på tværs gør lige det modsatte.

17. Pas på med stumpebukser. Skærer de lige på dit bredeste sted på læggen, kommer dine ben til at se kraftigere og kortere ud.

Klæd dig slankere - SKOENE

18. Kom lidt op i højden, og vælg gerne sko med spidse snuder. Det forlænger benet. Runde snuder gør din fod lille og buttet.

19. Undgå de smalle ankelremme og i det hele taget sko med spinkle remme. De gør din fod kraftigere. Brede remme, der krydser din overfod, er til gengæld sagen.

20. Synes du, dine fødder er for store, så gå efter sko i mørke farver.

Synes du også det kan være dyrt at skifte gaderoben ud? Brug en rabatkode næste gang du handler på Zalando og opnå store besparelser! – -Find din her zalando rabat

Læs også