Negle

Manicure: Der findes 9 slags negleforme – hvilken passer bedst til dig?

Lange korte, runde? Eller måske firkantede? - og vi er ikke engang nået til at vælge farve endnu. Det kan være en hel videnskab at få fikset dine negle, og derfor giver vi dig et overblik over de forskellige muligheder, og en mini guide til at vælge den bedste negleform til netop dine negle.

Hvem elsker ikke velplejede negle? Det er blevet mere og mere populært at få fikset neglene, og af hvad vi kan se på Instagram, er der efterhånden uendelige muligheder for, hvordan man kan designe sine negle både i forhold til farve, men også i forhold til form - især den sidste kan være tricky, for det er ikke alle negleforme, der klæder alle. Men hvordan kan man vide, hvad der vil se bedst ud på ens egne hænder? Uanset om du er til masser af fest og farve på fingerspidserne eller mere til det afdæmpede naturlige neglelook, får du her en guide til, hvilken negleform, der passer til dine negle.  

Neglebåndet er nøglen 

Der findes ni negleforme: Runde, firkantede, rounded square, oval, squoval, ballerina, mandel, stiletto og lipstick. Kendismanicuristen Fleur Rose fortæller til goodhousekeeping.com, at den nemmeste måde at bestemme, hvilken form, ens negle skal have, er at efterligne formen på dine neglebånd. Den mest populære negleform er "rounded square", og modsat er den negleform, der er sværest at bære, en kort firkantet form, da den kan få fingrene til at se korte ud, hvis ikke den udføres korrekt.

 

LÆS OGSÅ: Ny trend: disse negle er overalt på sociale medier 

De ni negleforme

1. Rund

- Denne negleform passer godt til korte negle, fortæller Fleur Rose. 

Den runde negleform er, udover at se meget naturlig ud, også den, der er bedst for dine negles sundhed, da de knækker sjældnere. 

 

2. Firkantet

Også en negleform, der egner sig godt til de kortere negle, og til dem, der gerne vil have lidt mere kant på deres neglelook, end den runde form vil give.

 

LÆS OGSÅ: Neglelak: sådan får du den til at holde meget længere

 

3. Rounded square

Den firkantede negl med runde kanter er ifølge Fleur Rose en af de mest populære negleforme, både fordi den er forholdsvis naturlig, men også fordi den matcher manges form på neglebåndene. 

 

4. Ballerina

Er du ikke bange for at eksperimentere lidt? Så er ballerina-formen måske lige den, du leder efter, og du kan eventuelt teste den af med falske negle, før du lader dine egne gro og styler dem med denne form. OBS: Det kræver lidt snilde for en lang-negls-novice at begå sig med disse klør.

 

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

 

5. Oval

Den ovale negl er en super feminin negleform, der skaber en optisk illusion om lange og slanke fingre, fortæller Fleur Rose til Goodhousekeeping.com. Denne negleform kan med sin afdæmpede form både give et naturligt look eller et vildere udtryk, alt efter hvordan den pyntes med neglelak, glimmer og sten. 

 

6. Squoval

Ganske som navnet antyder, er denne negleform en blanding mellem den ovale og firkantede. Squovalformede negle er længere end rounded square negle. Squoval negle beholder længden fra de ovale negle, men i stedet for en blid runding, slutter neglene med et "clean cut". Squoval neglene er ballerinaneglenes lidt kortere og mere firkantede søster. 

 

7. Mandel

Denne negleform kan til forveksling ligne den ovale meget, men forskellen er, at de mandelformede negle spidser en smule mere til ude i enden, og får altså dine fingre til at se endnu længere og slankere ud, end den ovale form gør. 

 

 

LÆS OGSÅ: Kosten som giver dig negle, der ikke flækker

8. Stiletto

Stilettoneglene går - ganske ligesom skoene - ud i en tynd spids. Skal du rocke stiletto-neglene, anbefaler vi, at du får dem lavet som kunstige negle, da kan være svære at gro til den længde. Og så er negleformen ikke specielt praktisk (hvordan skriver man lige på et tastatur?)men er garanti for at skille sig ud! 

 

 

9. Lipstick

Denne negleform er også i den vilde ende, og den er perfekt, hvis du ønsker et neglelook med kant. Lipstick neglen har fået sit navn, fordi den tager form efter en læbestift. 

Læs mere om: