https://imgix.femina.dk/media/article/toerre_haender.png
Skønhed

Fire geniale råd til dine knastørre hænder

21. december 2020
af
Julie Brandt. Foto: Shutterstock
Vær god ved dine hænder - især når det er vinter. Kosmetolog Pernille Holm-Larsen kommer her med fire tips til, hvordan du undgår at få tørre hænder.

Vi spritter af, vasker hænder, gnider dem i håndklæder og papir – og gentager seancen utallige gange om dagen.

Vores hænder er udsat for meget - især om vinteren. Så hvordan undgår vi, at vores hænder ender med at blive røde og knastørre?

Kosmetolog Pernille Holm-Larsen fra WAW Beauty på Frederiksberg er selv ramt af tørre hænder, for når man som hende har med andres hud at gøre, er hygiejne selvfølgelig førsteprioritet.

- Jeg spritter af og vasker som aldrig før – det gør vi alle – og det sætter sig hårdt på den tynde hud på hænderne. Derfor er håndcreme typisk formuleret med et højt fedtindhold, der styrker hudens barriere, siger hun.

Fire geniale råd til dine knastørre vinterhænder

Hvis du vil være ekstra god ved dine hænder, kan du følge Pernille Holm-Larsens fire tips til, hvordan du undgå tørre hænder.

1. Brug handsker

- Brug handsker i vinterhalvåret, når du er ude. Selvom vejret ikke er koldt, så påvirkes du alligevel af varme- og kuldeforskellen, og handsker er et ekstra lag, der beskytter.

2. Tør hænderne af

- Tør hænderne ordentligt efter hver håndvask. Det vil sige dup dem med et håndklæde, til de er helt tørre. Ikke noget med våde håndled og knoer. Brug 15 sekunder ekstra på det.

LÆS OGSÅ: Tre ting, bryneksperten ville ønske du holdt op med

3. Lad håndspritten fordampe

- Når du spritter af i for eksempel butikker, er det vigtigt, at du lader spritten fordampe, før du går ud i kulden igen. Ellers bidrager du unødigt til tørhed.

- Jeg kan personligt ikke lide at bruge spritten i supermarkedet, så jeg bruger i stedet engangs-latexhandsker, som jeg bruger på samme måde som et engangsmundbind. På med dem, før jeg handler, og så smider jeg dem ud igen, når jeg har købt ind.

4. Brug en god håndcreme

Som sagt er håndcreme med et højt fedtindhold med til at styrke hudens barrirere. Nogle olier i håndcremer er særligt gode.

- Olier som jojoba, sesam og squalane er olier, du med fordel kan gå efter, når du vælger håndcreme.

Du kan for eksempel kaste dig over disse håndcremer med olier:

Håndcreme med mandel- og squalaneolie fra Ecooking

Håndcreme fra Urtekram med jojobaolie og sheasmør

Når skaden er sket

Hvis uheldet er ude, og hænderne virkelig har brug for ... en kærlig hånd, kan du følge denne rutine:

  1. Lav en lille skål med lunkent vand og et par oliedråber, for eksempel mandel– eller jojobaolie.
  2. Lad hænderne synke ned et par minutter, og følg derefter trop med en olieholdig skrub (fx med olie og sukker), som blidt kan eksfoliere de tørre hænder. Olierne vil blødgøre og styrke hudbarrieren - og så føles det rart.
  3. Afslut med at smøre hænderne godt ind og sov gerne med et par bomuldshandsker – de fås på apoteket.

Hvis problemet fortsætter ...

- Bliver du ved med at have tørre pletter eller steder på hænderne, vil jeg anbefale at snakke med din læge, da det kan være tegn på eksem, siger Pernille Holm-Larsen.

Læs også