Makeup & hudpleje

Vi har testet de nyeste mascaraer

Vi har her testet 6 af de nyeste mascaraer på markedet ud fra kriterier som længde, fylde, holdbarhed, børste, og om de er lette at fjerne igen, uden at det slider alt for meget på vipperne.

FEMINA TESTER MASCARA

 

Hvad: By Terry Lash-Expert Twist Brush, 245 kr.

Køb den her

Det lover den: Dobbelt-effekt- mascara, som man kan indstille i to positioner. Den første, hvor børsten er lige, giver længde og adskilte vippehår, den anden, hvor børsten er drejet, kommer mere produkt på vipperne og giver altså volumen. Indeholder desuden intense sorte pigmenter og vippeplejende olier.
 
Det gør den: Med denne mascara får du et produkt, der er utrolig nemt at arbejde med, både på over- og undervipper, uden at du behøver at være ekspert i at lægge en fin mascara. Børstens forskellige muligheder kan selvfølgelig bruges bevidst, men selv uden de store overvejelser fås lange, adskilte vipper med flot, men dog naturlig volumen. Også konsistensen gør den nem at bruge; den er passende våd til, at man kan forme vipperne, uden at de udtørrer i løbet af nul komma fem – og alligevel undgår man, at den smitter af over og under øjnene. Absolut en ny favoritmascara, der giver både smukke og sunde øjenvipper.
 
BONUS
Mascaraen har god holdbarhed i løbet af dagen, og den er forholdsvis let at fjerne, uden at der er behov for avancerede renseprodukter.
 
 
Hvad: L’Oréal Paris Waterproof False Lash XFiber Xtreme Resist, 150 kr.
Køb den her
Det lover den: En langtidsholdbar, vandfast mascara, med en effekt som falske vipper. Modstår vind, vejr, tårer, sport og varme sommerdage.
 
Det gør den: Hvis du gør brug af begge børster i denne mascara, er du garanteret både lange og især voluminøse vipper med et fint buk. Går du efter et naturligt look, er denne her dog ikke det rigtige valg for dig. Hvis du skal have det optimale ud af mascaraen – uden at vipperne klumper en smule – kræves en garvet mascarahånd, da børsterne kan være en udfordring at arbejde med, og som mange vandfaste mascaraer er også denne en smule genstridig at fjerne. Til gengæld er du sikret en utrolig holdbar mascara hele dagen og aftenen med, som hverken drysser eller tværer ud.
 
BONUS
Påfør mascaraen med de to børster på ét øje ad gangen. Ellers når det første lag at tørre ud, før du når til andet trin.
 
TIP: Børst din mascara på de nederste vipper først, hvis du vil undgå, den klatter på den nylagte øjenskygge. Hvis du lægger på de øverste først og dernæst på de nederste, kan du rigtig hurtigt komme til at vinkle ansigtet og åbne øjnene mere end nødvendigt, så mascaraen sætter sig overalt på øjenlåget og ødelægger dit store arbejde. Det er jo bare alt for ærgerligt …
 
Hvad: Elizabeth Arden, Standing Ovation Mascara Intense, 230 kr.
Det lover den: Giver både intens farve, masser af fylde, ekstra længde og et løft af vipperne. Den fugtende formel, som plejer vipperne, skulle holde hele dagen uden at drysse eller tvære ud.
 
Det gør den: Kulsort og meget holdbar mascara, hvis konsistens er let flydende og nemt fordeles på vipperne med den store børste. Mine vipper er fra naturens hånd korte, og den forlænger og separerer dem pænt, uden at det kommer til at se kunstigt ud. Mascaraen holder hele dagen uden hverken drys eller klatter. Jeg gav den et par ekstra lag, da jeg skulle ud til middag – det virkede fint at bygge den ekstra op til ekstra længde. Heller ikke det gav nogen oplevelse af udtværing. Den er meget nem at fjerne. Alt i alt en rigtig god mascara, som holder, hvad den lover.
 
BONUS
Vipperne forbliver bløde og fleksible. Det er en rar, naturlig fornemmelse.
 

LÆS OGSÅ: Kunstige øjenvipper: Sådan får du dem til at ligne den ægte vare

 

Hvad: Maybelline Total Temptation, 120 kr.
Køb den her

Det lover den: Mascaraen skulle give fyldige vipper og har nærende egenskaber med sit indhold af kokosnøddeolie. Børsten adskiller effektivt vipperne.
 
Det gør den: Den giver længere og fyldigere vipper, men der skal minimum et par lag på. Børsten gør det nemt at påføre mascaraen, og så separerer den vipperne på flotteste vis, så jeg ikke behøver at bruge øjenvippekam bagefter, ja, den klumper overhovedet ikke. Stort plus. Den bliver på vipperne hele dagen – som i HELE dagen – uden at drysse eller sætte sig under øjnene. Meget let at fjerne.
 
BONUS
Vipperne forbliver bløde og fleksible hele dagen.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Hvad: Rimmel Wonder’fully Real Mascara, 100 kr.
Det lover den: Mascaraen giver længde og fylde. Den spidse børste skulle fange selv de mindste vipper. Indeholder keratin, som styrker længden. Klumper ikke.
 
Det gør den: Masser af intens farve, som nemt fordeles på vipperne med den meget fleksible gummibørste. Børsten har ikke hår, men korte gummitakker, som kommer helt ud i alle vippehjørner og fanger de mindste hår. Mascaraen giver rigtig meget volumen. Den har brug for lidt tørretid, men hverken klumper eller drysser. Afrensningen gik nemt med godt gennemfugtet vatrondel med øjenmakeupfjerner.
 
BONUS
Vild med, at den er i pink beholder – så nem at finde nede i det mørke dyb i min kosmetikpung!
 
 
Hvad: Sephora Outragous Extension Mascara Ultra Black, 165 kr.
Det lover den: Her får du vippeforlængelse som dem, du får lagt på hos en professionel. Indeholder keratin, der giver meget fyldige og stærke øjenvipper. Børsten med de små takker og selve formlen gør, at hvert enkelt vippehår både får farve og længde.
 
Det gør den: Jeg har før hørt, at en mascara nærmest skulle have effekt som kunstige vipper, og så er jeg blevet slemt skuffet. Men denne mascara giver de vildeste lange og fyldige vipper. Selve børsten skulle jeg lige vænne mig til at styre – fik lagt godt med klatter på øjenlåget. Men nu er jeg faktisk fan af den, fordi den får fat i hvert et vippehår og friserer vipperne samtidig. Bliver, hvor den skal være, hele dagen og tager derfor også lidt tid at fjerne.
 
BONUS
Man kan blive ved med at komme flere lag på, og vipperne bliver bare længere og længere uden at blive stive.
 
 

 

Læs mere om: