Makeup & hudpleje

Vælg den rigtige creme: Det gør vitaminerne i cremen ved din hud

Hvad gør vitaminer egentlig i din creme? Det korte svar er, at de gør en masse godt, og din hud elsker dem! Læs med i Q’s store vitaminguide, og find de vitaminer, der passer til netop din hud.

A-vitamin i dine creme: Til kamp mod rynkerne

A-vitamin er vigtigt for vedligeholdelsen af overhuden, da det stimulerer cellefornyelsen og kan få fine linjer og rynker til at syne mindre. En A-vitaminsyrecreme er noget af det mest virkningsfulde i kampen mod rynkerne, da den beviseligt udglatter dem. Cremen får du dog kun på recept, for det er stærke sager, der kan give bivirkninger som kløe, irritation, afskalning, og som også gør din hud mere lysfølsom end normalt. Derfor er det også absolut nødvendigt at bruge en solcreme med beskyttelsesfaktor 50+, hvis du er i behandling med A-vitaminsyre. Kosmetikindustrien har dog fundet frem til en mildere A-vitaminsyrecreme, retinol og retinaldehyd, der begge fås uden recept. Så det kommer de i de antirynkecremer, du kan købe, og effekten er helt afhængig af koncentrationen. De to stoffer kan også give rødme og afskalning, men i en meget mildere grad. Det kan også give nogle røde urenheder i starten, hvilket selvfølgelig kan være irriterende, men du skal bare holde ud, for pludselig har du den fineste hud. Et godt råd, når du starter med at bruge en creme med retinol, er at starte langsomt op. Det vil sige: Brug den kun to-tre gange om ugen i de første par uger, og når huden har vænnet sig til det, bruger du den, som du vil bruge en helt almindelig creme.

1. Beauté Pacifique Crème Métamorphique, mindsker og forebygger alderdomstegn ved at tilføre din hud to former for A-vitamin natten igennem. Køb den her!2. Phyris Triple A Retinol Eye Creme, mindsker træthedstegn og hævelser ved øjenområdet. Køb den her!

1. Beauté Pacifique Crème Métamorphique, mindsker og forebygger alderdomstegn ved at tilføre din hud to former for A-vitamin natten igennem. Køb den her!

2. Phyris Triple A Retinol Eye Creme, mindsker træthedstegn og hævelser ved øjenområdet. Køb den her!

 

B-vitamin i din creme: Antioxidant

Der findes mange forskellige B-vitaminer, men et af de vigtigste for din hud er B3, da det virker som en antioxidant, hvilket vil sige, at det binder frie radikaler. Vitaminet har flere forskellige virkninger, da det både virker antiinflammatorisk, kan nedsætte rødme i huden og har en effektiv virkning på akne. Desuden hæmmer det transporten af melanin i cellerne, hvilket betyder, at det forebygger pigmentproblemer, og vitaminet er også med til at øge kollagenproduktionen og elasticiteten i din hud. B12-vitaminet i cremeform har i kliniske undersøgelser vist sig at være supereffektivt til behandling af en kløende, tør, rød og følsom hud. Vitaminet i tabletform udskilles for hurtigt fra kroppen til at kunne nå at virke på huden, så skal du have den fulde effekt af vitaminet, skal det smøres direkte på de irriterede områder.

1. Cosborg Derma B12 Forte er god til den tørre, irriterede og røde hud. Køb den her!2. Decubal Body Lotion. 68 kroner.3. Phformula V.I.T.A. B3. 739 kr.

1. Cosborg Derma B12 Forte er god til den tørre, irriterede og røde hud. Køb den her!

2. Decubal Body Lotion. 68 kroner.

3. Phformula V.I.T.A. B3. 739 kr.

Læs også: Hårmoden 2016: Sådan skal håret se ud

 

C-vitamin i din creme: Antiflammatorisk

C-vitamin er vigtigt og nødvendigt for dannelsen af de kollagene fibre i læderhuden, og da det er en meget stærk antioxidant, forebygger den også udefrakommende cellenedbrydning. Vitaminet virker også antiinflammatorisk, hvilket vil sige, at det er godt til en rødmende, lidt stresset hud. Desværre er vitaminet meget skrøbeligt, da det hurtigt ødelægges af luftens ilt, lys og varme, hvorfor det i ren form ikke har nogen effekt i kosmetiske cremer. Derfor anvender man C-vitamin-estere, der er stabile stoffer, i stedet, og putter dem i kosmetikprodukter, der skal virke opstrammende, lysne pigmentpletter, hæmme dannelsen af nye pigmenter og ikke mindst give din hud en fornyet, frisk glød.

1. John Masters Organics Vitamin C Anti-Aging er god til moden og tør hud. Køb den her!2. Vichy Idéalia Pro Deep Dark Spot Corrector. 289 kroner.3. Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector. 475 kroner.4. The Body Shop Vitamin C Glow Booster Moisturiser. 225 kroner.

1. John Masters Organics Vitamin C Anti-Aging er god til moden og tør hud. Køb den her!

2. Vichy Idéalia Pro Deep Dark Spot Corrector. 289 kroner.

3. Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector. 475 kroner.

4. The Body Shop Vitamin C Glow Booster Moisturiser. 225 kroner.

 

D-vitamin

Den allervigtigste kilde til Dvitamin er solen, og opholder du dig i solen, sker processen lynhurtigt. D-vitaminer i cremer hjælper med at beskytte huden mod solens farlige uvstråler og bliver derfor brugt som et supplement til den i huden naturligt dannede vitamin D. Har du psoriasis, har du måske allerede opdaget, at de cremer, der afhjælper problemet, indeholder D-vitaminer, der ligesom solen har en gavnlig virkning på hudsygdommen.

1. Mellisa D-Vitamin Creme med solfaktor 10 virker fugtende og beskyttende. Køb den her!2. Beauté Pacifique D-Force Risk Management Vitalizing Anti-Age Day Creme giver din hud et ekstra skud D-vitamin, samt A- og E-vitamin. Køb den her!

1. Mellisa D-Vitamin Creme med solfaktor 10 virker fugtende og beskyttende. Køb den her!

2. Beauté Pacifique D-Force Risk Management Vitalizing Anti-Age Day Creme giver din hud et ekstra skud D-vitamin, samt A- og E-vitamin. Køb den her!

Læs også: Er du Facebook-deprimeret?

 

E-vitamin i din creme: Fugt

E-vitaminer øger det antioxidante forsvar i huden, beskytter og reparerer og er derfor ikke til at undvære, da de forebygger for tidlig ældning af huden. E-vitamin, der er et af de kraftigste antioxidanter, der findes, modvirker også solskader, da de til en vis grad absorberer uv-lys, så det er effektivt at bruge en E-vitaminolie sammen med en solcreme, inden du lægger dig ud i solen. Nogle få solcremer indeholder allerede E-vitamin, hvilket er ret så smart. Den planteolie, der har det højeste indhold af E-vitamin, er arganolien, der kan forsvare huden mod de rynkedannende frie radikaler. Olien virker opstrammende, har super fugtende egenskaber og modvirker irritationer i huden.

1. Weleda Wild Rose Smoothing Night Cream regenererer huden, da den indeholder økologisk hybenolie, der tilfører din hud naturlige E- og A-vitaminer, der fremmer fornyelsen af cellerne. Køb den her!2. Yves Saint Lauren Forever Youth Liberator SPF 15 Creme. 690 kroner.3. Matas Argan Ansigtsolie. 59,95 kr.

1. Weleda Wild Rose Smoothing Night Cream regenererer huden, da den indeholder økologisk hybenolie, der tilfører din hud naturlige E- og A-vitaminer, der fremmer fornyelsen af cellerne. Køb den her!

2. Yves Saint Lauren Forever Youth Liberator SPF 15 Creme. 690 kroner.

3. Matas Argan Ansigtsolie. 59,95 kr.

 

K-vitamin i din creme: Karsprængninger

K-vitaminet er puttet i cremer og sera for at virke sammentrækkende på blodkar og bliver især brugt for at mindske karsprængninger på ansigt og krop samt nogle former for mørke rande under øjnene. Det reducerer kapillærernes skrøbelighed, så de genvinder elasticiteten og ikke bliver ved med at være synlige, og vitaminet hjælper med at sprede blodet gennem cellerne, hvilket mindsker rødme. Så har du enten meget røde kinder med sprængte blodkar, har du hudsygdommen rosacea, eller har du lige fået en laserbehandling, så er det K-vitaminet, du skal kigge efter.

1. Green People Vita Min Fix 24-Hour Cream plejer din hud med 94 procent økologiske ingredienser. Køb den her!2. Ling Vitamin K anti-redness calming solution. 585 kr. 

1. Green People Vita Min Fix 24-Hour Cream plejer din hud med 94 procent økologiske ingredienser. Køb den her!

2. Ling Vitamin K anti-redness calming solution. 585 kr. 

 

Lige nu kan du få de næste tre numre af Q for 99 kr.

Læs mere om: