Makeup & hudpleje

Store porer - det kan du gøre ved dem

Store porer skyldes hudens overproduktion at talg. Men der er faktisk noget du kan gøre for at slippe af med dem. Se her, hvad der virker og hvad der ikke gør

SE HER, HVAD DER VIRKER OG HVAD DER IKKE VIRKER, HVIS DU HAR STORE PORER

 
Problem: Store porer
 
Hvem har det typisk: Problemet er typisk knyttet til en mere fedtet hudtype – det er hudens overproduktion af talg, der er den bagvedliggende årsag.
 
Hvad virker ikke: Exfolierende produkter. De er gode som vedligeholdende pleje, men ikke som egentlig problemløsning.
 
LÆS OGSÅ: Mange tror at Keratosis Pilaris er store porer eller talgknopper. Se her, hvordan du slipper af med de små irriterende knopper
 
Hvad virker så: Kemiske peelinger vil få huden til at ”stramme sig an”, så porerne trækker sig sammen. Kan evt. kombineres med IPL, en ”blitz”, der skaber varme i huden og derved får den til at genopbygge sig selv (IPL står for intense pulsed light).
 
Den bedste løsning: Peeling, f.eks. med salicylsyre. Eller PhotoPeel, en kombinationsbehandling med peeling og IPL (især god til den ikke længere helt unge hud, fordi den virker generelt opstrammende).
 
Så hurtigt kan du slippe: Forvent at behøve en række på 3 behandlinger med en måneds mellemrum. Du vil kunne se effekt allerede efter første behandling, hvorefter huden bliver pænere og pænere. Fuld effekt ca. 4-5 måneder efter sidste behandling.
 
LÆS OGSÅ: Rynker - det kan du gøre ved dem