Makeup & hudpleje

Snyd dine tænder hvide med den rigtige læbestift!

Det ER faktisk muligt at få dine tænder til at syne hvidere – uden at skulle i gang med blegemidler. Du skal bare have fat i den rigtige farve læbestift. Makeupartisten guider dig til hvordan.

Den rigtige læbestift kan gøre dine tænder mere hvide!

Læbestift er meget oppe i tiden, og det er noget, som hurtigt kan pifte et outfit op.  Men vælger du en ”forkert” farve, kan det desværre få dine tænder til syne gullige. Hvis du omvendt får fingere i en nuance, som fremhæver det lyse i dine tænder, vil de se hvidere ud – og det er vi mange, der ikke vil have noget imod! Men hvordan ved man præcis, hvad der fremhæver hvad? Feminas makeupartist Pernille Buhl guider dig.

 

 

Det handler om undertoner

Som udgangspunkt er det sådan, at farver med røde undertoner vil få dine tænder til at se gulere ud, mens farver med blå undertoner vil få dem til at syne hvidere. Det handler om komplementærfarver, og hvad de forskellige farver dermed fremhæver eller ophæver.

Det kan umiddelbart lyde mærkeligt at snakke om blålige undertoner i eksempelvis en helt rød læbestift, men hvis man tænker i de baner, giver det mere mening. Det handler om kulde og varme. Hvis man for eksempel tænker på en helt koral- eller peach-farvet læbestift, vil de fleste kunne fornemme, at den har noget varmt i sig. En skrigende pink vil derimod have modsatte effekt.

 

LÆS OGSÅ: Hurra hurra, din læbestift har fødselsdag

 

Sådan vurderer du farven

Nogle læbestifters undertoner er lettere at genkende end andres, og det KAN derfor være svært at vurdere en farve, når man står i butikken. Et godt råd er selvfølgelig at spørge personalet om hjælp. Et andet råd er at prøve at sammenligne flere læbestifter. Det er ofte lettere at vurdere undertonerne, når flere farver er sat op mod hinanden.

 

LÆS OGSÅ: Forårsfarver til læberne

 

Prøv den på

Når du har fundet ud af, hvilken undertone en læbestift umiddelbart har, er du nødt til at prøve den på læberne. Det er der, du skal bruge den, så det er der, du er nødt til at prøve den for at vurdere, om du har fat i den helt rigtige farve. Der er nemlig også andre faktorer, der spiller ind på, om en læbestift ”passer” til dig. Vores hudfarve har for eksempel også undertoner, der bliver fremhævet alt efter hvilken farve, vi putter på læberne.

Det er dog svært at opstille en helt skarp regel for, hvilke farver der passer hvem. To umiddelbart ens kvinder med samme hår-, hud- og øjenfarve vil måske stadig skulle have forskellige farve læbestift, hvis deres undertone i huden er forskellig. Grundlæggende kan man sige, at farver med kolde undertoner er gode til personer med gullige/rødlige undertoner i huden, mens de fleste farver passer godt til kvinder med mere olivenfarvede toner – men prøv altid læbestiften på.

Klik dig igennem galleriet herunder og se eksempler på læbestifter med forskellige undertoner:

Snyd dine tænder hvide med den rigtige læbestift