vipper
Makeup & hudpleje

Kunstige øjenvipper: Sådan får du dem til at ligne den ægte vare

Hvem drømmer ikke om at få tykke, lange øjenvipper, der supplerer nytårsmakeuppen perfekt? Følg guiden til at få vipperne til at sidde pænt og naturligt på øjet.

 
1. Det kan være svært at sætte vipperne på i ét langt stykke, så klip dem i tre stykker. De fleste vipper har en form, der følger øjets, så de korteste skal sidde i den inderste øjenkrog. 
 
 
2. Øjenlåget har en meget lille ”fold” helt nede i vippekanten. Hvis du bare lægger vippen på ved din egen vippekant, vil du se et mellemrum mellem dine egne vipper og de kunstige, når du kigger i spejlet. Løft derfor i øjenlåget ved at lægge en finger på dit øjenbryn og hiv opad, så den lille fold rettes ud, og læg så vipperne helt nede oven på din egne vipper. 
 
3. Læg lidt lim på bakken med vipper og lad den tørre lidt. Jo vådere limen er, desto mere flytter vipperne sig, når du får dem på, og limen virker ikke dårligere ved at være mindre våd. 
 
LÆS OGSÅ: Din guide til smukke øjenbryn
 
4. Brug eventuelt en pincet til påsætte vipperne og få dem ud af bakken med, specielt hvis du vælger de små buketter. Husk at kigge i spejlet, så du hele tiden kan følge med i, om du har fået placeret vipperne, som du gerne vil. 
 
5. Når limen er tør (dvs. når den er blevet gennemsigtig), kan du lægge lidt eyeliner oven på vipperne, så kanten af vippen og limen ikke ses. 
 
Duff Lashes Pincet, 50 kr. 
Eylure Enchanted After Dark, The Raven 60 kr. 
MAC Cosmetics Lash 30, 115 kr. 
Duo-vippelim fra MAC Cosmetics, 80 kr.