Makeup & hudpleje

22 tips til at få tykkere hår og en fyldigere frisure

Er du træt af fladt, tyndt og sjasket hår? Få tips og idéer til at få skruet dit hår op på den højeste volumen og giver dig de bedste tips til et fyldigere hår.

Det er ikke til at komme udenom: Vores hår og frisure betyder meget for os. Dårlige hårdage kan sagtens blive til - ja, bare dårlige dage, og når vi fælder og håret føles tyndere og frisuren flad, så går det os på og vi kan selv føle os lidt maste!

Her får du derfor en ekspert og top-frisørs råd til hvad vi kan gøre for at få et tykkere og mere fyldigt hår - og tilmed få en liste over de mest anbefalede volume hår-produkter:

Læs også: Inspiration til kort hår: Se de flotte frisurer

1. Giv dit hår en vitaminbombe

Med den rette ernæring kan du hjælpe håret på vej.
Madvarer, der er gode for dit hår er fx.:
 

  • Radiser og spinat giver A-vitamin, som skaber balance til dem, der har nemt ved at få fedtet hår.
  • Avocado giver masser af umættede fedtsyrer og vitaminer, som øger glansen.
  • Soyabønner og havre indeholder vitamin B8 - det bedste hårvitamin, fordi det holder håret friskt og modvirker hårtab. Fisk indeholder vigtige aminosyrer, som gør håret stærkt og modstandsdygtigt
  • Nødder har med sit høje indhold af zink en god effekt på hårrødderne, der bliver stærke.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure her

 

2. Fyldige "gør det selv-lokker"

Gider du ikke sidde i flere timer med papillotter for at få fylde? Så lav dem selv. Fugt håret, tag en tot og rul den om fingeren. Læg den ind til hovedet, og sæt en hårnål i. Spray med et volumeprodukt, og lad det sidde i, til det tørrer. Vupti, smukke lokker og fylde!

Læs også: 5 vaner der gør dit hår tyndere

3. Massér dig til fyldigt hår

Børst håret grundigt igennem, fugt fingerspidserne med en god volumehårspray og massér det ind i hovedbunden i cirklende bevægelser.

 

4. Bundpermanent af dit hår

Ja, det eksisterer faktisk stadig og er stadig et godt tip til at skabe fylde. Bundpermanent bidrager til, at længderne i håret får mere struktur, og at håret ikke klasker. Holdbarheden er ca. 2-3 måneder. 

 

5. Hårvask

Husk at skifte shampoo i ny og næ, og husk at bruge dybderensende shampooer, som kan fjerne gamle stylingrester, der tynger håret.

 

6. Klip dig til fylde

En dygtig frisør kan hjælpe dig til at få mere fylde i både kort og langt hår ved at klippe op i længderne. De kan også hjælpe dig i forhodl til at vælge de helt rigtige produkter til netop dit hår.

 

7. Vask ikke dit hår for tit

Spørger du de fleste frisører, vil de sige, at du kun bør vakse dit hår hver tredje dag. Og for de fleste af os sidder anden- og tredjedags-hår da også pænere end nyvasket hår.

 

8. Tilfør Keratin til dit hår

Gør dit hår en tjeneste og køb produkter med Keratin, som er hårets grundmateriale. Det forstærker hvert et hårstrå både på yder- og indersiden. Du kan købe nogle rigtig gode hårprodukter med keratin her.
 

9. Tørvask dit hår

Hvis du ikke har tid til hårvask eller bare ønsker et mere vildt og fyldigt look, så prøv tørshampoo eller hårpudder. (denne tørhampoo var testvinderen i vores seneste test - og den er billig).
 

10. Energi-meditation styrker dit hår

Lad blodet stige dig til hovedet med yoga. Læg knoerne mod hinanden, så fingrenes yderside mødes, og tommelfingrene har kontakt. Tryk neglene mod hinanden og slap af! Gentag ca. 30 gange.

 

11. Tupéret hår

Det ældgamle trick med at toupere fra bunden og bruge hårspray holder stadig. Giver volumen og er super holdbart til hverdag og fest. Husk altid at bruge en stålkam til touperingen

 

12. Godnat hår!

Sov altid med løst hår. Håret har behov for hvile uden stramme greb som elastikker og andre ting, der strammer og belaster hårrødderne.

 

13. Tabletter og kosttilskud til dit hår

Danske Beauté Pacifique har lavet et kosttilskud målrettet til hår og hovedbund. Produktet har et højt indhold af fisk-, skaldyrs- og planteekstrakt, som skulle forbedre hårvæksten. Beauté Pacifi que Scalp & Hair Tablets, 60 stk. ca. 329 kr - kan købes her.
 

14. Styling-jern

Et styling-jern kan med lave krøller, fylde og glatte frisurer. Samtidig er de fleste af disse stylere designet således, at de passer på hårets struktur og ikke giver det for meget varme. Bruger du en styler hver dag, er det vigtigt, at du bruger en version, der netop kan dette. Vi er meget begejstrede for denne fra ghd.

 

15. Hår transplantation

Er dit hårproblem meget grelt, og har du prøvet alt? Så kan du få hjælp hos haarklinikken.dk.Her kan du læse om hårtransplantationer, som er et seriøst og omfattende projekt, der giver overraskende flotte og langvarige resultater.

 

16. Undgå 2-1 shampoo.

Shampoo med balsam virker ofte for blødgørende - det er ikke godt, hvis du i forvejen har tyndt og fladt hår.

 

17. Permanent og farvning af dit hår stresser

Indgreb som farvning og permanent stresser og påvirker hårets struktur. Sørg derfor for, at der går 2-3 måneder imellem behandlingerne, eller brug milde toningsfarver.
 

18. Brug de rigtige hår accessories

Har du altid en stram hestehale med en slidt hårelastik? Pas på med det. Det belaster hårrødderne og gør, at håret med tiden bliver tyndere og tyndere. Brug gode, tykke hårelastikker og andre fine accessories som tørklæder, eller køb eventuelt stofrester, som kan bindes om håret. Eller prøv disse, som er meget skånsomme for håret.
 

19. Pas på solen

Solen angriber hårets farvepigment, så det bliver mat og udtørret. Om sommeren skal du ALTID skifte shampoo og stylingprodukter ud til nogle med UV-beskyttelse. L'Oréal har netop sendt en genial ny hårplejeserie på gaden. Solar Sublime har både shampoo, balsam og stylingprodukter, som kan give dig en sikker hår-sommer. 
 

20. Spar på hårkurene

Det er godt med en hårkur i ny og næ, men overdriv ikke! Indpakning efter indpakning tynger håret, og gør det sjasket og fladt. Anvend i stedet en leave-in-spray (her kan du finde den leave-in-spray, som vi har kåret som tekstvinder), som giver en vægtløs og smuk fylde.
 

21. Stress og bekymringer går i dit hår

Pas på dig selv, gear ned og stress ikke. Ofte går det ud over hud, hår og negle, og med stress følger ofte manglende motion og skæve spisetider. Aldrig godt for hverken dig eller dit hår.

Læs også: Sådan får du smukt, langt hår helt naturligt

22. De bedste hårprodukter, der giver volumen

Enhver frisør anbefaler altid kvalitet! Når du skal have volumen i håret, er det vigtigt, at du vælger det helt rigtige - og det bedste får du fra fagfolk. Tal altid med din frisør, som er den bedste til at vejlede dig. 

Læs mere om: