Hår

Vi tester: Tørshampoo - den bedste er billig og giver også masser af volumen

Nogle dage gider vi bare ikke vaske hår, og så er tørshampoo vores bedste ven! Se hvilken tørshampoo vinder vores test!

En tørshampoo skal give os følelsen af en rent hår - og håret skal også se rent ud og ikke slaske. Og der er mange, rigtig mange, tørshampooer, der lover netop det. Ikke alle holder dog - læs vores test her!
 
 

Test af tørshampoo

 

Red hot

HVAD: Shu Uemura Color Lustre, Dry Cleaner, 200 ml, 295 kr.
 
FORDELE: Den dufter diskret, men en smule kemisk. Den fordeler sig fint i håret og sprayes i ca. 10-12 cm’s afstand fra håret. Man kan/skal spraye ad et par omgange for at få den optimale effekt, synes jeg. På trods af det efterlader den ikke håret som en gang ståluld eller giver det et for pudret skær, som nogle tørshampooer kan gøre.
 
ULEMPER: Den absorberer ikke helt så godt, som man kunne håbe, så holdbarheden er ikke overvældende.
 
BONUS: Den giver samtidig fugt til tørt hår og spidser og plejer farvet hår.
 
FFF (3 ud af 6)
 
 

Pssst!

HVAD: Maria Nila Dry Shampoo, 250 ml, 189 kr.
 
FORDELE: Det svenske mærke Maria Nila bruger 100 % veganske ingredienser og er fri for sulfater og parabener. Den har en superfin emballage i mintgrøn og dufter friskt og frugtigt. Det er en pudderspray, så ud over at genopfriske fedtet hår, kan den også give håret ikke så lidt volumen. Ryst den godt, spray og fordel den i det tørre hår – også i hovedbunden for at absorbere det overskydende fedt. Holdbarheden er fantastisk – selv på andendagen!
 
ULEMPER: Man får lidt tørt hår (men det giver samtidig fyldigt look).
 
BONUS: Beskytter mod solen.
 
FFFFFF (6 ud af 6)
 
 

Wash’n’go

HVAD: Batiste Dry Shampoo Floral & Flirty Blush, 200 ml, 39 kr.
 
FORDELE: Tørshampooen fra Batiste dufter skønt og ikke for meget, og den fordeler sig fint i håret med den fine spray. Den absorberer overskydende fedt og efterlader håret rent og fint – og den giver også rigtig god volumen til håret. Den er altså perfekt, hvis man har travlt eller er på farten og ikke har tid til at vaske og føntørre sit hår. Spray og børst håret, og du er klar.
Og så er prisen god – win-win.
 
ULEMPER: Ingen!
 
BONUS: Den er supergod! Den gør det, den skal: På to minutter får man et rent look uden hårvask.
 
FFFFFF (6 ud af 6)
 

Mat styling

HVAD: Björn Axén Styling Powder Dry Shampoo, 200 ml, 95 kr.
 
FORDELE: Tørshampooen er i pudderform og har en mattende effekt, så håret ikke ser fedtet ud. Den er nem og hurtig at anvende og giver god volumen. Når den sprayes på, ligger der først et lag af lyst pudder på håret, men så snart den masseres ind i hovedbunden, bliver håret mere fyldigt og lækkert.
 
ULEMPER: Den mattende tørshampoo gør til gengæld, at håret mister sin fine, naturlige glans. Og så føles håret desuden en smule stift.
 
BONUS: Kan fås i rejsestørrelse, så den er perfekt at have med i toilettasken.
 
FFFF (4 ud af 6)
 
 

Rent, men uden fylde

HVAD: IdHAIR Mé dry Clean, 150 ml, 129 kr.
 
FORDELE: Den løser sin vigtigste opgave godt, nemlig at forvandle håret fra at være småfedtet og glinsende til at se rent og tørt ud.
 
ULEMPER: Den efterlader et gråligt lag, som dog stort set forsvinder, når man roder i håret med fingrene, og den søde lugt er markant – personligt kunne jeg ikke lide den. Det største minus er, at den ikke giver volumen. Den kan derfor kun bruges til at gøre håret rent – ikke til ekstra fylde.
 
BONUS: Dåsen er pænere end de fleste på markedet og pynter på hylden.
 
FFF (3 ud af 6)
 
LÆS OGSÅ: Form, farve og dekoration: Sådan skal dine negle se ud i sommeren 2017

Gode hårdage

HVAD: Colab Dry Shampoo Sheer+Invisible Monaco, 200 ml, 75 kr.
 
FORDELE: Jeg vaskede i forvejen hår hver anden dag, men med denne tørshampoo er dagene uden hårvask blevet mine bedste hårdage. Tørshampooen er nem at arbejde med og giver håret fylde og struktur. Når jeg sætter håret op, er det klart mere lækkert end uden denne ’hjælp’. 
 
ULEMPER: Håret bliver en anelse stift af tørshampooen, men det kan selvfølgelig også være en fordel, når håret skal sættes op. 
 
BONUS: Tørshampooen dufter dejligt og pudderagtigt, og kan bruges til alle hårfarver.
 
FFFFFF (6 ud af 6)
 
 

Morning after dust

HVAD: L’Oréal Tecni Art Fresh Dust, 150 ml, 185 kr.
 
FORDELE: Tørshampooen er meget nem at arbejde med og kan slet ikke ses i håret, i modsætning til andre, der nogle gange lægger sig som et lag pudder i hovedbunden. Shampooen letter håret, som stadig er blødt og nemt at arbejde med og slet ikke bliver stift og stridt. 
 
ULEMPER: Håret får ikke så meget struktur og fylde. Da jeg prøvede den to dage efter en hårvask, kunne den ikke redde mig fra et fladt og fedtet look.
 
BONUS: Prøv at spraye tørshampoo i håret om aftenen, så ’suger’ den i løbet af natten, og du skal bare lige børste håret om morgenen.
 
FFF (3 ud af 6)
 
 

Brigitte Bardot-stil

HVAD: Toni&Guy Dry Shampoo Casual Matt Texturizer, 250 ml, 129,95 kr.
 
FORDELE: Jeg kan lige så godt helt droppe at vaske hår nu. Eller ... Denne tørshampoo giver fylde og en lækker mathed. Pludselig er der noget Brigitte Bardot-volumen over håret, og det ser sørme god ud. Mit ellers tunge hår kan med lethed sættes op i en fyldig frisure uden at behøve hårspray. 
 
ULEMPER: Den holder hårets lækkerhed i en dag, men så kan den desværre heller ikke mere. Så det der med helt at stoppe med at vaske hår går vist ikke.
 
BONUS: Flasken har en skøn, lyseblå farve.
 
FFFFF (5 ud af 6)
 
LÆS OGSÅ: Vi tester ghd-glattejern - læs dommen her
 
 
Læs mere om: