Hår

Tørshampoo: Begår du også en af disse 5 fejl?

Mon du også kan genkende dig selv i et eller flere punkter?

Tørshampoo kan redde enhver morgen, hvor man ikke har tid til den store hårvask. Så er det farvel til fedtet hår på nul komma fem! Men som med de fleste andre hårprodukter, er der risiko for, at man bruger den forkert. Husker du f.eks. at massere produktet ind i hovedbunden? Ved du, hvor meget, du skal spraye – og hvor meget, der er for meget?

LÆS OGSÅ: 4 tricks, der gør håret lækkert på ingen tid

Tørshampoo er genialt, når…

… du ikke kan nå at vaske dit hår og trænger til en hurtig opfrisker.

… du skal have opsat hår og har brug for lidt ekstra hold og styrke.

… du gerne vil have mere mat og rodet hår.

… du gerne vil have mere volumen og et hår, der ser tykkere ud.

… du har pandehår og oplever, at det fedtet hurtigere end resten af håret.

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Herunder har vi samlet nogle af de mest almindelige skønhedsfejl, når det gælder tørshampoo:

#1: Du bruger for meget tørshampoo på én gang

Tørshampooen er en livredder, når du har fedtet hår, men lad være med at overdrive mængderne. Håret kan hurtigt komme til at beskidt og misfarvet ud. Derfor: Spray hellere for lidt i end for meget.

#2: Du bruger tørshampoo hver dag

Når du bruger tørshampoo, stopper du faktisk porerne i hovedbunden til, og det er ikke godt. Det kan skabe bumser og så får din hovedbund slet ikke lov til at trække vejret. Brug derfor kun tørshampoo én gang mellem hver hårvask, så er du på den sikre side.

#3: Du masserer ikke produktet ordentligt ind

Hvis du bare sprayer tørshampooen i håret uden at massere den ind efterfølgende, vil den bare lægge sig som et lag på håret og vil derfor heller ikke fungere optimalt. Et godt tip er at bruge fingerspidserne til at massere hovedbunden med et minuts tid efter, du har sprayet tørshampoo i. Lad gerne tørshampooen sidde lidt i håret, før du begynder at massere den ud i håret, så har den tid til at absorbere olien i hårrødderne.

LÆS OGSÅ: 9 hårtricks, du måske ikke kender

#4: Du holder tørshampooen for tæt på håret

En af de mest almindelige fejl, vi begår, er at holde tørshampooen for tæt på håret eller hovedbunden, mens vi sprayer den i.

- Nogen sprayer direkte i skilningen og alt for tæt på hårrødderne. Resultatet er, at det lægger sig som et hvidt lag pudder i håret, og det ser ikke så heldigt ud, har den norske hårstylist Jan Thomas tidligere udtalt til kk.no.

- Man bør dele håret ind i sektioner i stedet for bare at spraye direkte mod skilningen. Hold tørshampooen mindst 30 cm, men gerne mere, væk fra håret, når du sprayer, og gør det så meget forsigtigt, siger han.

#5: Du bruger tørshampooen de forkerte steder i håret

Det er ikke hårspidserne, der bliver fedtede, det er som regel hårrødderne. Derfor skal du bruge tørshampoo i hovedbunden, så du undgår, at håret ser livløst ud.