Stress

Øvelse: Brug dit åndedræt til at slippe stressen

Er du stresset, så brug dit åndedræt til at skifte kanal i dit nervesystem, over til det parasympatiske nervesystem (den del af nervesystemet, der bl.a. står for ro, overblik, nærvær og tilstedeværelse og som gør, at der bliver udløst færre stresshormoner). Ganske få bedre, dybere og roligere vejrtrækninger giver med det samme udslag i din krop.

SÅDAN SLIPPER DU STRESSEN MED ÅNDEDRÆTTET

 
1. Luk munden og træk vejret gennem næsen. På den måde stimulerer du den beroligende del af dit nervesystem. Samtidig sætter du tempoet i vejrtrækningen ned, hvilket er et must, hvis du skal finde/bevare roen. 
 
 
2. Træk vejret så dybt som muligt. Det gælder om at mærke din vejrtrækning, altså en fornemmelse af at kroppen ligesom udvider sig på indåndingen og bliver mindre igen på udåndingen. Mærk det så dybt som muligt, helt nede mod maven, siderne og ryggen.
 
3. Fokuser på dine udåndinger, da de er nøglen til en dybere og bedre indånding. Samtidig giver udåndingen ro og skaber balance imellem ilt og kuldioxid, så du ikke ender med at hyperventilere og stresse dit system yderligere. Altså: Ånd langsomt (langsomt!) ud igennem næsen – og hold gerne en lille pause, inden du ånder ind igen!
 
 
Læs mere om: