https://imgix.femina.dk/media/673e5f1104e0465081875e29e1afdc03.jpg
Stil

Valentin i vårgrønt

8. februar 2011
af Mette Winther
Foto: Friedrich Strauss
Indførelsen af sommertid, som den er nu, og valentinsdag, der havde sin spæde begyndelse for en halv snes år siden, har betydet meget for mange. Det giver virkelig bonus at stå en time tidligere op helt frem til november. Vinteren føles kortere og er lettere at komme igennem. For når vi går over til den mørke normaltid, har vi med indførelsen af valentin noget at glæde os til med en måneds mellemrum. Først er der advent, så er det jul, så er det valentin, så myldrer løgblomsterne frem og foråret springer ud og vupti, har vi sommertid igen

Bånd og brudeslør (billedet)

Den mere rutinerede kan binde et hjerte af mos og drapere med vedbend, bånd, brudeslør og lykkemønter.

Elegante liljekonvaller

Gartnerne driver liljekonvaller frem allerede inden jul. Køber du dem i potter, kan de bruges direkte som potteplanter til gaver til valentin. Vil du gøre mere ud af det, kan du binde hjerter med liljekonvaller som pynt. I den spinkle krans er det basale grønne ranker af mangeblomstret jasmin.

Valentin med kvalkved

Små vårgrønne hjerter. Almindelig kvalkved kan købes som afskårne grene fra nytår til et godt stykke hen i maj. Blomsterne kan bindes på en kraftig blomstertråd, der er formet som et lille hjerte.


Vintergækker til valentin

Det er tanken, der tæller, så har du vintergækker i haven, kan du plukke en buket, hvis de er tilstrækkeligt langt fremme. Alternativt kan du grave en blok op, potte den og give den som en valentinsgave.

Læs også:

Vedbendhjerte trin for trin

Havekalender for februar

.

.

Læs også