https://imgix.femina.dk/2021-03-01/3_terrasser_i_hver_deres_stil_8.jpg
Stil

Tre terrasser i hver deres stil: Den minimalistiske, den afslappede - og den tidløse

3. april 2020
af Julie Illemann Mortensen
Foto: PR, Christina Kayser O., Pernille Enoch, Anitta Behrendt, Trine Bukh, Pernille Kaalund
Dyrk terrassedrømmene, og lad dit valg af materialer sætte stemningen på din terrasse eller altan – hvad enten du er mest til det minimalistiske, det afslappede eller det tidløse udtryk.

MINIMALISTISK SOMMEROASE

terrasse

Selv om du går efter et minimalistisk udtryk, kan du med fordel tilsætte f.eks. et bord eller en stol med detaljer i træ, der kan stå i kontrast til dine havemøbler i stål og på den måde være med til at bløde stemningen op.

https://imgix.femina.dk/3_terrasser_i_hver_deres_stil_4.jpg

Et udekøkken er både praktisk og dekorativt. Du kan gå efter et møbel som her med integreret vask, men et højt plantebord kan også sagtens fungere til det meste. Udekøkkenet er fra Outstanding, og viskestykket er fra Semibasic.

https://imgix.femina.dk/3_terasser_i_hver_deres_stil_1.jpg

Baljer i metal er en nem måde at tilføre et industrielt look, og i kombination med grønne planter og blomster undgår du, at det bliver for rustikt.

LÆS OGSÅ: Terrasse-inspiration: 40 fede terrasser

TILBAGELÆNET LOUNGESTEMNING

https://imgix.femina.dk/3_terrasser_i_hver_deres_stil_5.jpg

Bambussættet er fra North by North, og puderne er fra Tine K. Home.

https://imgix.femina.dk/3_terasser_i_hver_deres_stil_2.jpg

Rattan er et hårdført, naturligt materiale, der er vant til både høje og lave temperaturer. Havemøbler i rattan er derfor et godt valg, hvis du ikke orker den helt store vedligeholdelse. Hvis dine rattanmøbler med tiden har mistet glansen, kan de hurtigt reddes med lidt klar møbelolie.

https://imgix.femina.dk/3_terrasser_i_hver_deres_stil_7.jpg

Lanterner er ikke bare en god måde at få lidt dæmpet belysning til de sene timer, de kan også fungere som et dekorativt element – både alene eller som her i et lille stilleben. Lanternerne er fra Broste Copenhagen.

LÆS OGSÅ: 10 DIY-idéer til loungestemning på din terrasse

TIDLØS TERRASSEIDYL

https://imgix.femina.dk/3_terasser_i_hver_deres_stil_3.jpg

Træmøbler i haven går aldrig af mode. Gå efter tidløse møbler i gode materialer, og bland gerne forskellige former for et dynamisk udtryk.

https://imgix.femina.dk/3_terasser_i_hver_deres_stil_9.jpg

Hvide havemøbler behøver bestemt ikke være kedelige – tilsæt friske blomster og lyse tekstiler, der giver øjet ro og samtidig understreger sommeridyllen.

https://imgix.femina.dk/3_terrasser_i_hver_deres_stil_6.jpg
En bænk gør det nemt at få plads til ekstra gæster, og du kan også placere dine potteplanter ovenpå og på den måde skabe små stilleben i flere niveauer.

Læs også